Meer dan 1000 oplaadpunten in Zweedse parkeergarage

1000 CTEK oplaadpunten in Zweedse parkeergarage

Stockholm Parking wil een indrukwekkende hoeveelheid oplaadpunten in een nieuwe parkeergarage plaatsen, en schakelt daarvoor de Zweedse producent CTEK in. Samen realiseren deze bedrijven maar liefst 1000 oplaadpunten in de 18.000 m² grote ‘Norra Stationsparken’-parkeergarage.

Toekomstgericht

Stockholm Parking wil in 2026 in al zijn parkeergarages oplaadmogelijkheden voor elektrische voertuigen aanbieden en streeft ernaar om tegen 2030 meer dan 100.000 nieuwe oplaadpunten te hebben. Dat doet men door heel toekomstgericht te werken. De exploitant voorziet namelijk álle parkeerplekken in nieuw te bouwen of te renoveren parkeergarages van oplaadpunten. En zo is de Norra Stationsparken alweer de zevende parkeergarage in Stockholm waar alle parkeerplaatsen zullen worden uitgerust met oplaadmogelijkheden voor elektrische auto’s.

1000 CTEK oplaadpunten in Zweedse parkeergarage

Meerjarige samenwerking

Cecilia Routledge, Global Director Energy and Facilities van CTEK: “Een investering van deze omvang laat echt zien dat Stockholm de hoofdsteden van Europa leidt in het ondersteunen van de overstap naar fossielvrij vervoer. “Voor CTEK is het ook het bewijs dat onze meerjarige samenwerking met Stockholm Parking zich blijft ontwikkelen. Bedrijfsleven en overheid moeten nauw met elkaar samenwerken op het gebied van mobiliteitsvraagstukken, willen we onze gestelde klimaatdoelen kunnen halen.”

Chargestorm Connected 2

Wanneer de Norra Stationsparken opengaat, zal het een van de grootste installaties voor elektrische voertuigen in een parkeergarage in heel Europa zijn. Elk van de parkeerplaatsen zal worden uitgerust met een Chargestorm Connected 2 EV-lader van CTEK. Deze laders worden volgens CTEK gekoppeld aan een geavanceerd Nanogrid laadbeheersysteem.

CTEK Chargestorm Connected 2 laadstation

De Chargestorm Connected 2 laders zijn in verschillende versies verkrijgbaar. Uit de gepubliceerde persbeelden kunnen we opmaken dat men in de Norra Stationsparken de versie met twee Type 2-aansluitingen gebruikt. Men vermeldt in het persbericht niets over het laadvermogen. Bij de CTEK Chargestorm Connected 2 kan dit tussen 3,7 en 22 kW liggen. Dat laadvermogen is waarschijnlijk variabel omdat totale beschikbare vermogen door het Nanogrid laadbeheersysteem gelijkelijk over de oplaadpunten worden verdeeld.

Vorig artikelNog veel onduidelijk over de Polestar 3 maar het wordt in ieder geval een forse SUV
Volgend artikelWebasto introduceert een nieuw slim laadstation: Webasto Unite

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in