Maserati elektrische hybride auto's

Maserati gaat fors investeren in e-mobiliteit

Ook Maserati gaat, passend bij de plannen van moederorganisatie Fiat Chrysler Automobiles (FCA), fors investeren in e-mobiliteit. Bestaande modellen worden geëlektrificeerd of vernieuwd, ook komen er twee geheel nieuwe elektrische modellen.

Autonoom rijden

Opvallend is dat de Italiaanse fabrikant, terwijl het nog geen hybride of elektrisch auto op de weg heeft, ook grootste plannen voor autonoom rijden heeft. Sterker nog, autonoom rijden is een van de belangrijkste pijlers van Maserati’s innovatieplan. Maserati is van plan om alle nieuwe en vernieuwde versies voor te bereiden op autonoom rijden. Ze worden voorzien van diverse technologieën waaronder een sterk verbeterde Level 2 Highway Assist. Hiermee moet het mogelijk zijn om autonoom te rijden conform Level 3 ‘hands-off. Hiermee kan een auto volautomatisch van rijbaan wisselen. Een handige optie is ook de mogelijkheid om de auto veilig naast de weg tot stilstand brengen als de bestuurder dat door welke oorzaak dan ook zelf niet meer kan.

Geëlektrificeerde en vernieuwde modellen

Alle modellen van Maserati zullen in de nabije toekomst ook verkrijgbaar zijn met een hybride of volledig elektrische aandrijflijn. De Italiaanse autofabrikant heeft aangekondigd dat het een nieuw platform aan het ontwikkelen is, dat geschikt moet zijn elektrische aandrijving. Net als Porsche werkt ook Maserati aan een 800 Volt-systeem. Verder spreekt men over een systeem met drie elektromotoren om een accelaratie van 0 tot 100 km/uur in minder dan 3 seconden mogelijk te maken. Maar als eerste is de Ghibli aan de beurt. Deze wordt op korte termijn geëlektrificeerd en krijgt dan een hybride aandrijflijn. Of dit op basis van dit nieuwe platform is, is niet bekend maar lijkt ons niet erg waarschijnlijk. Ook de Levante en Quattroporte zullen uiteraard worden geëlektrificeerd.

Geheel nieuwe modellen

Verder is Maserati voornemens om een aantal nieuwe modellen te bouwen. Deze worden wel op het nieuwe platform gebouwd. Maserati spreekt over een hele serie, die in de te vernieuwen fabriek in Modena zullen worden vervaardigd. De volledig elektrische Maserati wordt een sportwagen. Daarna komt er ook een nieuwe elektrische SUV. Daarna worden de GranTurismo en GranCabrio vernieuwd en ook geëlektrificeerd. Deze verdwijnen dus niet uit het programma, zoals eerder werd gesuggereerd. Maserati vertelt verder dat haar volledig elektrische modellen “de traditionele, gewaardeerde rijdynamiek van het merk gaan combineren met de allernieuwste batterij-elektrische technologie.” De nieuwe Maserati’s krijgen hoogwaardige hybride en elektrische aandrijflijnen, passend bij de prestaties en het sportieve karakter wat we van Maserati gewend zijn.

‘Made in Italy’

De geëlektrificeerde, vernieuwde en nieuwe modellen van Maserati worden gebouwd in de FCA-fabrieken in Modena, Cassino en Turijn. De productielijnen zullen worden vernieuwd en er komen ook een aantal nieuwe productielijnen. Er wordt veel waarde gehecht aan het ‘made in Italy’-aspect.  Bij Maserati’s hoofdvestiging in Modena komt bijvoorbeeld een nieuwe spuiterij waar Maserati-kopers aanwezig kunnen zijn bij het spuiten van hun eigen auto. Ook zal men meer mogelijkheden bieden voor en individueel aanpassen van auto’s. In Modena wordt er een speciaal atelier gebouwd voor klanten die one-off exclusiviteit willen.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven