MAN serieproductie elektrische trucks eMobility Center

MAN start in 2024 met serieproductie elektrische trucks

Nadat de meeste fabrikanten van vrachtwagens de afgelopen jaren de markt hebben afgetast en de ontwikkelingen hebben afgewacht, gaat er nu daadwerkelijk het nodige gebeuren. Dat zien we ook bij MAN. Dit Duitse merk wil vanaf 2024 de serieproductie van elektrische vrachtwagens op gaan starten.

Elektrische trucks vinden nog niet zo snel hun intrede op de markt. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld elektrische bussen. Toch verwacht MAN dat de vraag naar elektrische vrachtwagens in de nabije toekomst zal toenemen – “deels vanwege klimaatbeleidseisen en CO2-boetes, deels omdat het steeds economischer wordt om met elektrische voertuigen te rijden.”

Sleuteltechnologie

Die serieproductie gaat plaats vinden in de voornaamste fabriek van MAN, die in München is gevestigd. Daarom opende de Volkswagen-dochter hier een groot eMobility Center. Andreas Tostmann, CEO van MAN: “Elektromobiliteit is de sleuteltechnologie voor commercieel voertuigtransport van de toekomst. MAN stimuleert deze vooruitgang samen met onze klanten. Met de opening van het MAN eMobility Center in München geven we het startsein om in de toekomst ook met elektrische trucks in serieproductie te gaan.”

Voorbereidingen

MAN heeft voor het eMobility Center in München een oppervlakte van 4.000 m² gereserveerd om voorbereidingen voor de serieproductie van elektrische vrachtwagens te treffen. De medewerkers van MAN testen daar de serieproductie van elektrische vrachtwagens onder realistische omstandigheden. Het opleidingsprogramma omvat de productieprocessen voor elektrische trucks en de veilige omgang met hoogspanningstechnologieën. De werknemers worden opgeleid in alle relevante technologieën zodat eind 2023 alle betrokken medewerkers gekwalificeerd zijn.

MAN eMobility Center

Serieproductie is complexer

De serieproductie van vrachtwagens is veel complexer en daardoor ook minder geautoriseerd dan personenauto’s. Dit vanwege de grote verscheidenheid aan carrosserieën, opbouwen en doeleinden. Daardoor heeft de wijze waarop bijvoorbeeld een accupakket onder een voertuig wordt gemonteerd bij de productie de vrachtwagenproductie een veel grotere impact.

Volgens Michael Kobriger, Chief Production Officer van MAN, wil men juist deze processen optimaliseren. “In het MAN eMobility Center bouwen we aan de expertise om elektrische vrachtwagens in serie te gaan produceren. Werknemers van de fabriek in München zullen hier worden gekwalificeerd voor toekomstige technologieën onder reële productieomstandigheden. “.

Zware elektrische truck

Bij de start van die serieproductie wil MAN ook een zware elektrische truck introduceren. Op dit moment heeft MAN de eTGM in het programma. Deze elektrische vrachtwagen wordt alleen in kleine series geproduceerd. Of die zware truck een opvolger of variant van de eTGM wordt, is nog niet bekend. In de Poolse fabrieken bouwt MAN de eTGE (een elektrische bestelwagen) en Lion’s City E (een elektrische stadsbus) al in serie.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven