Mahle ontwikkelt ‘bionisch’, door de natuur geïnspireerd accukoelsysteem

Mahle ontwikkelt ‘bionisch’, door de natuur geïnspireerd accukoelsysteem

De grote Duitse toeleverancier Mahle heeft een ‘bionisch’ accukoelsysteem ontwikkeld dat belooft de efficiëntie en duurzaamheid van elektrische voertuigen te verbeteren. Mahle’s bionische accukoelsysteem is geïnspireerd door de natuur en maakt gebruik van uiterst geavanceerde technologieën.

Om een paar zaken te noemen:

  • Ontwerp geïnspireerd door koralen
    De koelplaat heeft een structuur die lijkt op koraal, waardoor een efficiënte warmteafvoer mogelijk is.
  • Optimale warmtegeleiding
    Gebruik van hoogwaardige materialen die zorgen voor een optimale warmtegeleiding.
  • Compatibiliteit
    Ontworpen om te integreren met bestaande accupakketten in elektrische voertuigen.

Geïnspireerd door de natuur

De natuur heeft altijd als inspiratie gediend voor technologische innovaties, en Mahle’s bionische accukoelsysteem is daarop geen uitzondering. Door de complexe structuren van koralen te bestuderen, heeft het bedrijf een koelplaat ontworpen die de warmteafvoer maximaliseert en tegelijkertijd het energieverbruik minimaliseert. Dit benadrukt de mogelijkheid om natuurlijke fenomenen te vertalen naar praktische toepassingen in de technologie.

De potentiële toepassingen van het bionische accukoelsysteem zijn veelbelovend. Het systeem kan worden geïntegreerd in nieuwe en bestaande elektrische voertuigen, waardoor de efficiëntie en duurzaamheid nog verder kan worden verbeterd. Maar de technologie kan ook worden toegepast in andere gebieden waar accukoeling essentieel is, zoals in duurzame energieopslag. In beide gevallen kan de efficiënte warmteafvoer leiden tot betere prestaties en een langere levensduur van de accu.

Presentatie op IAA Mobility 2023

Het bionische accukoelsysteem van Mahle zal zijn debuut maken op de IAA Mobility 2023, waar het de aandacht zal trekken van experts, liefhebbers van elektrisch rijden en mensen uit de automobielindustrie. Die zullen ongetwijfeld onder de indruk zijn van Mahle’s ontwikkeling, welke een fraai voorbeeld is van door de natuur geïnspireerde technologie. De ontwikkeling van Mahle laat ook zien hoe ver bedrijven kunnen en moeten gaan in hun voortdurende zoektocht naar efficiëntie en duurzaamheid.

Vorig artikelFord moet productiestart elektrische Explorer uitstellen
Volgend artikelDe Zeekr 001 FR moet ‘saaie’ Tesla Plaid-versies overtreffen; proefritten met 001 zijn nu mogelijk

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in