Volkswagen fabriek Zwickau productie VW ID3

Maandag rolt de allereerste Volkswagen ID.3 van de band

Zwickau, ooit was het de plaats waar de legendarische auto’s van August Horch werden gebouwd. Na de Tweede Wereldoorlog werden er duizenden Trabantjes gebouwd. Maandag rolt de eerste Volkswagen ID.3 in Zwickau van de band. Hierdoor wordt deze Duitse plaats weer heel nadrukkelijk op de kaart van de automobielindustrie gezet.

Aanstaande maandag zullen Bondskanselier Dr. Angela Merkel en Dr. Herbert Diess, directeur van de Volkswagen Group, getuigen zijn van de productie van de allereerste ID.3. De Duitse bondskanselier zal de officiële ceremonie bijwonen en ook de productielijn bezoeken.

Volkswagen fabriek Zwickau productie VW ID3

Grootste EV-fabriek van Europa

De ID.3 is het eerste model van geheel nieuwe reeks elektrische voertuigen van de Volkswagen Group. Hij maakt onderdeel uit van een wereldwijd elektrisch offensief. Volkswagen bouwt de fabriek in Zwickau momenteel om tot de grootste fabriek van elektrische voertuigen van Europa. De fabriek wordt niet alleen omgebouwd maar ook uitgebreid. Dankzij twaalf nieuwe hallen en gebouwen moet de productiecapaciteit groeien van 1.350 naar 1.500 voertuigen per dag. Naar verwachting is de laatste fase van de ombouw over twee jaar afgerond.

Volledig geautomatiseerd

De nieuwe fabriek krijgt meer dan duizend robots en een volledig geautomatiseerde transportsystemen en productieprocessen. Daarmee is de fabriek in Zwickau dan klaar voor de toekomst waarin er grote aantallen elektrische auto’s zullen worden gebouwd. Niet alleen de ID.3, maar ook andere modellen uit de ID-serie van Volkswagen.

 

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven