zaterdag, 22 juni, 2024
Meer...
  Homee-NieuwsLucid Gravity: Elektrische SUV met ongeëvenaarde actieradius en luxe

  Lucid Gravity: Elektrische SUV met ongeëvenaarde actieradius en luxe

  Lucid Motors imponeert met de introductie van hun tweede model, de Lucid Gravity. Deze vooruitstrevende elektrische SUV combineert geavanceerde technologie met een indrukwekkende actieradius van meer dan 700 kilometer. Voor een voertuig van deze omvang is dat een uitzonderlijke prestatie.

   Geraffineerd design en ruimtelijk interieur

  De Lucid Gravity pronkt met een gestroomlijnde carrosserie van 5.035 mm in lengte en 1.656 mm in hoogte, en blinkt uit met een lage luchtweerstandscoëfficiënt van slechts 0,24. Dankzij de royale wielbasis van 3.035 mm en een breedte van 2.215 mm, biedt het interieur voldoende ruimte voor drie zitrijen en in totaal zeven passagiers. Het maximale laadvolume van meer dan 3.000 liter onderstreept de ruimtelijke luxe van dit model. En dan is er ook nog een royale frunk.

  Technologische innovaties en interieurcomfort

  Binnenin de Gravity vinden we een combinatie van hoogwaardige afwerking en chique materialen, aangevuld met twee grote schermen. Het prominente Clearview Cockpit scherm, met een grootte van 34 inch, lijkt te zweven boven het stuur, terwijl een tweede scherm van 12,6 inch dient voor het infotainmentsysteem. Ook het uit de Lucid Air bekende semi-autonome assistentiesysteem DreamDrive Pro maakt zijn intrede in de Gravity.

  Prestaties en efficiëntie

  Kijkend naar de specificaties van de Lucid Air, verwachten we een accupakket van 118 kWh. De Gravity zal profiteren van een 900-voltarchitectuur, waardoor snelladen tot 300 kW mogelijk is. Hoewel de Gravity niet het theoretische bereik van meer dan 800 kilometer van de Air haalt, biedt het toch een zeer respectabele actieradius van 700 kilometer, dankzij een efficiënter accupakket. Met 800 pk sprint de Gravity in slechts 3,5 seconden naar 100 km/u.

  Duurzaamheid, prijs en beschikbaarheid

  Lucid Motors benadrukt met de Gravity hun inzet voor duurzaamheid. De auto biedt een serene rijervaring, met de mogelijkheid om via het Lucid Spaces-concept de bestuurder onder te dompelen in natuurlijke omgevingen voor een verhoogd welzijnsgevoel. De Gravity, met een verwachte startprijs in de VS van minder dan $80.000 (€74.000), zal naar verwachting eind 2024 in productie gaan in de VS, met Europa als volgende markt. Geïnteresseerden kunnen hun interesse kenbaar maken via de website van Lucid Motors.

  Gerelateerd

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Meer e-Nieuws

  e-Videos