maandag, 17 juni, 2024
Meer...
  Homee-NieuwsLucid Air nu ook als 1050 pk sterke Grand Touring Performance te...

  Lucid Air nu ook als 1050 pk sterke Grand Touring Performance te bestellen

  De mensen die er niet in geslaagd zijn om 1111 pk sterke Dream Edition Performance van de Lucid Air te bestellen, kunnen nu in plaats daarvan de iets minder krachtige Grand Touring Performance reserveren. Die is iets minder krachtig dan de eerstgenoemde versie, maar helaas ook zo’n 10 mille duurder.

  Natuurlijk zijn alle ‘Dream’-uitvoeringen van de Lucid Air natuurlijk bedoeld als introductiemodel, waarbij je bijna altijd behoorlijk wat ‘meer voor minder’ krijgt. Toch blijft het jammer dat veel mensen – waaronder alle geïnteresseerden uit Europa die deze versie überhaupt niet konden reserveren – achter het net vissen.

  Lucid Air Grand Touring Performance

  Lucid Air uitvoeringen

  Welke uitvoeringen zijn er nu dan wel beschikbaar? Hoewel Lucid Motors al heeft bevestigd dat men de Air waarschijnlijk nog dit jaar in een aantal Europese landen aan wil bieden, is nog niet bekend om welke uitvoeringen het dan gaat. De uitvoeringen en prijzen die we hieronder noemen, zijn dan ook voor de Noord-Amerikaanse markt.

  Uitvoering Vermogen
  Motoren Actieradius (EPA) Prijs (USD)
  Pure 480 pk Single 653 km $ 77.400
  Touring 620 pk Dual 653 km $ 95.000
  Grand Touring 819 pk Dual 819 km $ 139.000
  Grand Touring Performance 1050 pk Dual 778 km $ 179.000

   

  Alle uitvoeringen van de Lucid Air beschikken over een 900 volt systeem, waarmee aan compatible snelladers hoge laadsnelheden tot 350 kW mogelijk zijn. Ook biedt Lucid de Air in Noord-Amerika aan met 3 jaar gratis en onbeperkt opladen bij het netwerk van Electrify America aan.

  Beide Grand Touring-versies zijn wat de uitrusting betreft gelijk. Ze hebben allebei bijvoorbeeld het glazen instrumentenpaneel van 34 inch, met daarachter beeldschermen met 5K-resolutie. Ook hebben ze het DreamDrive Pro rijassistentiesysteem met Lidar, het 900-volts snellaadsysteem en in 20 richtingen verstelbare (en tevens geventileerde en verwarmde) stoelen.

  inteieur Lucid Air Grand Touring Performance

  Van duur naar goedkoper

  Net als veel andere autofabrikanten doen, zal Lucid Motors eerst de duurste uitvoeringen van de Lucid Air produceren. De introductieversie ‘Dream Edition’ , waarvan de krachtigste versie maar liefst 1111 pk onder de motorkap heeft, is al uitgeleverd. Op dit moment is de Grand Touring in productie, en komende zomer zal daar de Grand Touring Performance bij komen. Daarna is het pas de beurt aan de Touring en Pure.

  Gerelateerd

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Meer e-Nieuws

  e-Videos