Lotus Type 130

Lotus licht tipje van de sluier over elektrische hypercar

Lotus heeft aangekondigd dat het op 16 juli haar eerste volledig nieuwe model in meer dan tien jaar zal presenteren. Het nieuwe model zal Type 130 gaan heten en moet volgens Lotus de “eerste volledig elektrische Britse hypercar” worden.

Meest dynamische Lotus in de geschiedenis

Autocar meldde begin dit jaar dat Lotus samen met Williams Advanced Engineering de snelste, duurste en meest radicale auto in haar bedrijfsgeschiedenis wil gaan bouwen. Afgelopen voorjaar bevestigde Lotus dit nogmaals en gaf ook aan dat het Type 130 betrof. Lotus omschreef de plannen voor de Type 130 omschreef als volgt: “De Type 130 wordt de meest dynamische Lotus in onze geschiedenis. Het staat voor een keerpunt voor ons merk en zal laten zien wat we kunnen doen en wat we kunnen verwachten van Lotus.” Er hebben zich sindsdien volgens Lotus al “enkele honderden potentiële kopers” gemeld voor Type 130.

Gelimiteerde oplage

De naam van het nieuwe model komt ook overeen met het aantal auto’s die Lotus van dit model wil maken. Lotus heeft gemeld dat het maximaal 130 eenheden van de geplande super-elektrische auto wil bouwen. In de aanloop naar de première publiceerde Lotus verder een nieuwe teaserfoto en een korte film. Verder zijn er nog geen concrete details over de technologie van de Type 130 en ook nog geen datum van de marktintroductie. Het zou echter gaan om een nieuw ontwikkelde elektrische aandrijving met een vermogen van meer dan 1000 pk en diverse geavanceerde technologieën.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven