Homee-NieuwsLotus geeft informatie over de nieuwe E-Sports architectuur vrij

Lotus geeft informatie over de nieuwe E-Sports architectuur vrij

Lotus heeft een tijdje geleden aangekondigd dat het meerdere elektrische modellen ontwikkelt. De nieuwe Emira is het laatste Lotus-model met verbrandingsmotor. Naast de Evija, die zijn eigen platform heeft, komen er nog 3 modellen, waaronder een sportwagen op een nieuw E-Sports platform.

Het zijn overigens niet allemaal sportwagens, die Lotus in de planning heeft. De Evija is er inderdaad eentje, en dan van het kaliber ‘hypercar’. Maar er komt dus nog een elektrische sportwagen van Lotus aan, die intern de ‘135’ heet. Verder komen er een grote SUV (de 132), een vierdeurs coupé (de 133) en een kleinere cross-over die nu nog ‘134’ genoemd wordt. De 135 sportwagen krijgt een geheel nieuw E-Sports platform dat Lotus samen met Alpine ontwikkelde en waarvan de Britse fabrikant nu voorlopige specificaties vrijgeeft.

Project LEVA

De E-Sports architectuur is ontwikkeld door het specifieke Project LEVA (Lightweight Electric Vehicle Architecture) programma dat in oktober jongstleden van start is gegaan, Dit wordt gedeeltelijk gefinancierd door het door de overheid gesteunde Advanced Route to Market Demonstrator (ARMD) fonds. Het platform zal niet alleen door Lotus en Alpine worden gebruikt, maar ook door geïnteresseerde derde partijen die de hardware via Lotus Engineering willen kopen.

Richard Moore, Executive Director Engineering van Lotus, zei: “Project LEVA en de E-Sports architectuur zijn perfecte illustraties van de innovatie die centraal blijft staan in alles wat Lotus doet. De EV’s van vandaag zijn qua ontwikkeling kostbaar in vergelijking met hun ICE-equivalenten, dus de ARMD-financiering heeft Lotus geholpen om eerder in de productcyclus te innoveren en een nieuwe voertuigarchitectuur te ontwikkelen die vanaf het ontwerp gericht is op lichtgewicht en prestatiedichtheid. In plaats van één enkel voertuig te ontwikkelen, heeft Lotus nu de blauwdruk voor de volgende generatie EV’s, zowel van Lotus als voor Lotus Engineering om te commercialiseren.”

E-Sports architectuur

De nieuwe E-Sports architectuur is bedoeld voor tweezits modellen met een minimale wielbasis van 2.47 m en een accupakket met een capaciteit van 66,4 kWh. De aandrijflijn levert maximaal 350 kWh. De wielbasis kan ook worden verlengd naar 2,65 m. Dan biedt het E-Sports platform plaats aan een 99,6 kWh accupakket van 99,6 kW en twee motoren die samen 650 kW leveren. Uiteraard is die langere wielbasis ook met een kleinere accu leverbaar. Het platform zal plaats bieden aan verticaal gestapelde accu’s in een “chest”-opstelling achter de stoelen of horizontaal ingebouwde accu’s onder de cabine in een “slab”-configuratie.

Gerelateerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

e-Nieuws

e-Videos