Lordstown Motors Endurance pick-up

Lordstown Endurance pick-up nog dit najaar in productie

Lordstown Motors Corporation, de nog jonge Amerikaans autofabrikant, verwacht in maart de bouw van de prototypes van zijn nieuwe elektrische pick-up te voltooien. Dat is precies volgens de planning, zodat het bedrijf hoopt om in het najaar te starten met de serieproductie.

Bouw prototypes is gestart

Het bedrijf zegt dat het al is begonnen met het stansen en lassen van de onderdelen voor de prototypes voor de elektrische Endurance pick-up. Men gaat de prototypes uiteraard gebruiken voor een uitgebreide serie tests, alvorens met de productie te beginnen. Die productie moet in september beginnen,  in de voormalige van General Motors fabriek in de buurt van Youngstown

Oude GM fabriek

Lordstown Motors kocht die fabriek in 2019, toen GM een einde maakte aan meer dan 50 jaar van autoproductie in de fabriek. De grote Amerikaanse autofabrikant automaker had er een paar jaar geleden nog 4.500 werknemers in dienst. Lordstown Motors verwierf de fabriek dankzij een lening van 40 miljoen dollar van GM.

Lordstown Motors Endurance pick-up

 

Duizenden banen

Op dit moment heeft Lordstown Motors bijna 350 werknemers in dienst, voornamelijk in het hoofdkwartier in Ohio en in het onderzoekscentrum bij Detroit. De startup zegt dat het honderden mensen in dienst zal nemen om de eerste serie van Endurance pick-ups te bouwen. Lordstown Motors verwacht tegen het einde van het jaar ongeveer 1.000 werknemers in dienst te hebben. Op de lange termijn moeten er duizenden banen bij komen.

Elektrische bestelwagen

Ook zei Lordstown Motors dat het werkt aan plannen voor een nieuwe elektrische bestelwagen. Ook die zal de karakteristieke ‘hub’-motoren in de wielen krijgen. Lordstown Motors zal de elektrische bestelwagen in eerste instantie samen met Camping World als recreatievoertuig op de markt brengen. De plannen zullen later dit jaar worden vrijgegeven. Eerder deze maand kondigde het bedrijf al aan dat het al meer dan 100.000 orders heeft voor de lichte vrachtwagen. Tot de geïnteresseerden behoren met name nutsbedrijven en gemeentelijke overheden.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven