Lister elektrische SUV (Jaguar I-Pace)

Lister maakt elektrische conceptcar op basis van Jaguar I-Pace

Lister is een vermaard Brits tuningbedrijf dat in het verleden ook heel wat succesvolle racewagens bouwde. Omdat ook tuningbedrijven meer aan e-mobility moeten doen heeft Lister de Jaguar I-Pace onder handen genomen en omgetoverd tot een eigen conceptcar.

Honderd kilo lichter

In feite is er geen sprake meer van tuning want Lister gaat de auto onder eigen naam op de markt brengen. Het bedrijf heeft de I-Pace dan ook ingrijpend gewijzigd. Zo heeft Lister de I-Pace bijvoorbeeld voorzien van een carbon fibre voorbumper, voorspoiler, motorkap, achterbumper en achterspoilers. Daardoor is Listers E-SUV maar liefst 100 kilo lichter dan het origineel. Ook heeft de auto exclusieve voor Lister ontworpen titanium velgen, een andere grille, keramische remmen, een instelbaar en verlaagd onderstel en een agressiever uitlaatgeluid (al vragen we ons af hoe je dat met een SUV voor elkaar krijgt).

Individueel aan te passen

Op dit moment is de elektrische SUV van Lister nog een conceptcar. De bedoeling is echter dat de auto in een kleine serie zal worden geproduceerd. Hierbij kunnen de klanten het design in grote mate individueel aan laten passen. In het interieur, dat met nappaleer wordt afgewerkt, kunnen kopers bijvoorbeeld kiezen uit 60 leerkleuren en 200 kleuren voor de stiksels. Verder kunnen de auto’s, in tegenstelling tot het concept dat in British Racing Green is gespoten, in elke kleur worden gespoten.

Lister elektrische SUV (Jaguar I-Pace)

Geen mechanische wijzigingen, wel aangepaste software

Lister heeft ervoor gekozen om geen mechanische wijzigingen aan te brengen aan de elektrische aandrijflijn van de I-pace. Ook de Lister E-SUV heeft dus twee elektromotoren en een 90 kWh batterijpakket. Om de auto toch wat sneller te maken heeft Lister een software-update doorgevoerd. Daarmee krijgt de aandrijflijn meer vermogen en een hoger koppel. De I-Pace is en blijft geen sportwagen maar de acceleratie van 0 tot 100 km/u zou in vier seconden moeten gaan. Dit gaat volgens Lister niet ten koste van de actieradius. De elektrische SUV van Lister is uiteraard een stuk kostbaarder dan een I-Pace. Lister schat de verkoopprijs (in het VK) op ongeveer 125.000 pond.

Lister is veel meer dan deze auto

In Nederland zullen niet veel mensen van Lister hebben gehoord. In Engeland heeft Lister echter een rijke historie en een grote schare liefhebbers. Het bedrijf maakte vroeger racewagens, en die waren heel succesvol. Lister is in de loop der jaren in verschillende handen geweest. Gelukkig bleven maar de eigenaars altijd trouw aan de sportieve roots van Lister. Het bedrijf is naar eigen zeggen “Britain’s oldest and most successful racing car company”  Wie ook maar een klein beetje in klassieke racewagens en sportwagens geïnteresseerd is, moet echt eens kijkje op de website van Lister nemen.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven