Lexus elektrisch compact hatchback EV

Lexus presenteert compacte hatchback als eerste elektrische auto

Wie verwacht dat de eerste elektrische auto van het Toyota’s premiummerk Lexus een grote sedan of SUV zal zijn, komt bedrogen uit. Lexus zal als eerste elektrische auto waarschijnlijk een compacte hatchback op de markt gaan brengen. Deze is afgeleid van de hierboven afgebeelde LF-SA conceptcar uit 2015.

Tot nu toe maakte Lexus, behalve auto’s met een verbrandingsmotor, alleen auto’s met een hybride aandrijflijn. Maar Lexus zal, net als Toyota, dus ook volledig elektrische auto’s gaan ontwikkelen en bouwen. Volgens het tijdschrift Autocar zal Lexus in oktober, op de Tokyo Motor Show een pre-productie exemplaar van de elektrische hatchback presenteren.

Vooruitstrevend design

Als dat model inderdaad sterk lijkt op de in 2015 getoonde LF-SA conceptcar, dan wordt het een auto met een behoorlijk futuristisch design. Volgens Koji Sato, Chief Engineer van Lexus, is de keuze voor de compacte hatchback heel bewust geweest. Men wil als eerste elektrische Lexus namelijk een concurrerende en betaalbare auto op de markt brengen. Overigens gelooft men bij Lexus dat ook andere toekomstige Lexus-ontwerpen net zo’n vooruitstrevend design als de LF-SA conceptcar moeten hebben. Daarom zal het nieuwe model tegelijkertijd ook de visie op de designtaal van de toekomstige elektrische modellen van Lexus weergeven.

Ontwerp

Koichi Suga, Chief Designer van Lexus, staat het definitieve uiterlijk van het front van de eerste elektrische auto van Lexus nog niet helemaal vast. Bij een elektrische auto verwachten kopers een behoorlijk futuristisch model. De grote grille, die een vast element is van het design van Lexus en ook op het prototype prominent aanwezig is, past daar volgens Suga eigenlijk niet zo goed bij.

Meer bekend rond Tokyo Motor Show

Helaas zijn de prijzen en technische details nog onbekend. Ook is nog niet bekend wanneer en onder welke naam de elektrische Lexus op de markt zal komen. Maar er zal beschikbaar, ook het tijdschema voor de introductie is onduidelijk. Maar daar zal rond de Tokyo Motor Show ongetwijfeld verandering in komen.

Technologie gedeeld met Toyota

Er wordt door de Lexus-ontwikkelaars ook gewerkt aan een geheel nieuw platform voor elektrische auto’s. De technologie daarvan wordt waarschijnlijk met moederbedrijf Toyota gedeeld. Dat heeft al eerder aangekondigd dat het rond 2025 tien nieuwe elektrische modellen wil introduceren. Het is nog niet duidelijk welke modellen als Toyota of Lexus op de markt zullen komen en of er ook gezamenlijke modellen met een verschillende branding zullen worden ontwikkeld. Verder vertelde Koji Sato aan Autocar dat Lexus het volledige leveringsprogramma rond 2025 geëlektrificeerd wil hebben.

 

1 Commentaar

 • Bart| 03/09/2019 bij 23:35

  Bijzonder. 6 Jaar na de nog steeds innovatieve Model S, komen Lexus en Toyota met plannen. Zou het dan toch …? Waterstof best omslachtig en duur voor personenauto’s? Musk heeft de toon stevig gezet. Ik heb daar respect voor.

  Laat een reactie achter

  Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*  U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  Terug naar boven