Leveringen Fisker Ocean beginnen deze week

Fisker Ocean Extreme

De Fisker Ocean, de elektrische SUV van de Amerikaanse autofabrikant Fisker, heeft groen licht gekregen om op Europese wegen te verschijnen. De levering van dit veelbelovende model start op 5 mei aanstaande, te beginnen met de gelimiteerde Fisker Ocean One Launch Edition.

Beslissende fase voor Fisker

Met de eerste leveringen van de Fisker Ocean betreedt Fisker een nieuwe, beslissende fase. De auto, waarvan de pre-productie in november 2022 van start ging, is eindelijk klaar om geleverd te worden. In eerste instantie zal de Fisker Ocean One Launch Edition worden uitgebracht, een gelimiteerde uitvoering met slechts 5.000 exemplaren.

Fisker Ocean

Verschillende uitvoeringen

De Ocean komt in vier verschillende uitvoeringen, met de basisvariant Sport, gevolgd door de Ultra en de topversie Extreme. De One Launch Edition is technisch identiek aan de Extreme, maar heeft een luxere uitrusting. Prijzen variëren van 38.882 euro voor de Sport tot 67.272 euro voor de Extreme en One Launch Edition. Let wel: dit zijn de prijzen voor de Duitse markt (zonder aftrek van aanschafsubsidie).

 

Uitvoering Vermogen Accu Actieradius (WLTP) Prijs
Leveringsstart
Sport (FWD) 205 kW 75 kWh (LFP) 440 km 41.560 euro september 2023
Ultra (AWD) 400 kW 100 kWh (NMC) 610 km 57.000 euro september 2023
Extreme / One (AWD) 410 kW 100 kWh (NMC) 707 km 69.950 euro 5 mei 2023

 

Indrukwekkende actieradius

De Fisker Ocean belooft indrukwekkende prestaties te leveren, met een WLTP-actieradius van 707 kilometer voor de Extreme en One Launch Edition. Daarmee behoort de Ocean tot de elektrische auto’s met de grootste actieradius op de markt. De auto heeft ook een krachtige acceleratie, met een 0-100 km/u sprint in slechts 3,9 seconden voor de topversie.

Productie en levering

De Fisker Ocean wordt geproduceerd door Magna in Graz, Oostenrijk. Henrik Fisker, Chairman en CEO van het bedrijf, is verheugd om eindelijk de eerste exemplaren van de Fisker Ocean One te kunnen leveren. Na de eerste levering op 5 mei is het de bedoeling om alle Ocean Ones uiterlijk eind september uit te leveren. In dezelfde periode zullen ook de eerste Fisker Ocean Extreme modellen worden geleverd, eerst in Europa en later in de Verenigde Staten. Nederland behoort helaas niet tot de Europese landen waar de Ocean het eerst geleverd zal worden. Hier kunnen klanten hem op zijn vroegst begin volgend jaar verwachten.

Fisker Ocean Launch Edition One

Europese uitbreiding

Fisker is van plan om zijn aanwezigheid in Europa verder uit te breiden. Onlangs werden de eerste Europese Fisker Centers geopend in Wenen en Kopenhagen. Het bedrijf wil meer centra en lounges openen in heel Europa en de Verenigde Staten in de loop van 2023.

Concurrentie

De Fisker Ocean betreedt een markt met stevige concurrentie, waaronder de Tesla Model Y en natuurlijk ook de laatste modellen van bijvoorbeeld BYD en Xpeng. Met zijn aantrekkelijke uiterlijk, goede prijs-kwaliteitverhouding en indrukwekkende actieradius zou de Ocean alles in zich moeten hebben om een geduchte concurrent in dit segment te worden.

Vorig artikelZal de Emily GT ooit gestalte geven aan de herrijzenis van NEVS?
Volgend artikelNieuwe accu en aandrijflijn voor Citroën ë-C4 en ë-C4 X: meer vermogen, grotere actieradius

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in