LEVC onthult veelzijdige Space Oriented Architecture

LEVC Space Oriented Architecture (SOA)

LEVC, een van de dochterondernemingen van het grote Chinese Geely concern, heeft een nieuwe, veelbelovende elektrische auto-architectuur onthuld. De Space Oriented Architecture (SOA) is een modulaire platform, dat is ontwikkeld voor verschillende voertuigtypen waaronder bestelwagens, SUV’s en pick-ups.

Modulaire toekomst

De lancering van de Space Oriented Architecture door LEVC moet een nieuwe fase in de ontwikkeling van elektrische voertuigen inluiden. Het innovatieve EV-platform biedt een modulaire basis voor verschillende voertuigcategorieën. De lancering van de Space Oriented Architecture stelt LEVC en andere Geely-merken in staat om een concurrentievoordeel te behalen in een steeds concurrerendere markt. Door gebruik te maken van dit modulaire platform kan LEVC sneller en efficiënter inspelen op veranderende marktbehoeften, en tegelijkertijd de ontwikkelingskosten verlagen. Met deze veelzijdige en flexibele aanpak hoopt LEVC tegemoet te komen aan de meest uiteenlopende behoeften van de snelgroeiende EV-markt.

Actieradius en efficiëntie staan centraal

Bij de ontwikkeling van de SOA heeft LEVC de focus gelegd op het optimaliseren van de actieradius en efficiëntie. Dankzij de slimme constructie kunnen klanten profiteren van een indrukwekkende actieradius van maximaal 800 kilometer (volgens de toch wel wat optimistische CLTC-norm?). Uiteraard maakt de SOA gebruik van energieregeneratie tijdens het remmen, wat bijdraagt aan een grotere efficiëntie.

Flexibel en duurzaam

De Space Oriented Architecture is ontworpen met flexibiliteit en duurzaamheid in gedachten. Zo kan het platform gemakkelijk worden aangepast aan verschillende voertuigafmetingen en gewichtsklassen. LEVC CEO Joerg Hofmann benadrukt het belang van deze flexibiliteit: “Ons modulaire platform biedt een veelzijdige basis voor een breed scala aan voertuigtoepassingen en segmenten. Het stelt ons in staat om snel te reageren op de veranderende marktvraag en op maat gemaakte oplossingen te bieden.”

Veiligheid en autonoom rijden

De SOA is niet alleen gericht op efficiëntie en flexibiliteit, maar ook op veiligheid en autonoom rijden. Het platform is uitgerust met de nieuwste technologie op het gebied van geavanceerde rijhulpsystemen (ADAS) en connectiviteit. Deze systemen dragen bij aan een veiligere rijervaring en leggen de basis voor toekomstige autonome rijmogelijkheden.

Ook voor andere Geely-merken

De Space Oriented Architecture wordt niet exclusief voor LEVC ontwikkeld. Andere merken die onder Geely vallen, zoals Volvo, Polestar en Lynk & Co, kunnen ook profiteren van dit innovatieve platform. Dit vergroot de kans op samenwerking en synergiën tussen de verschillende merken binnen de Geely-groep.

Toekomstige modellen op basis van SOA

Hoewel LEVC nog geen concrete modellen heeft aangekondigd die op het SOA-platform zullen worden gebouwd, zijn de verwachtingen hooggespannen. De veelzijdigheid van het platform biedt kansen voor de ontwikkeling van nieuwe elektrische bestelwagens, SUV’s en pick-ups, die inspelen op de toenemende vraag naar duurzame en efficiënte voertuigen.

Vorig artikelTest Nio ET5: Meer dan een gekrompen ET7
Volgend artikelElektrische Abarth 500e: duurzaam snelheidsduiveltje

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in