vrijdag, 21 juni, 2024
Meer...
  Homee-NieuwsLeapmotor betreedt komend najaar de Europese markt

  Leapmotor betreedt komend najaar de Europese markt

  Leapmotor, een nog vrij kleine Chinese fabrikant van elektrische voertuigen, bereidt zich voor om dit najaar de Nederlandse markt te betreden. Door middel van een joint venture met het grote Stellantis, bekend van merken als Opel, Peugeot, Citroën en Fiat, wordt Leapmotor in negen Europese landen geïntroduceerd.

  Samenwerking tussen Leapmotor en Stellantis

  Deze samenwerking richt zich op het leveren van betaalbare en innovatieve elektrische auto’s aan een breed publiek. Stellantis en Leapmotor streven ernaar de Europese EV-markt te veroveren door een scala aan modellen aan te bieden die voldoen aan de uiteenlopende behoeften van consumenten. Deze strategische samenwerking zou het Chinese merk wel eens unieke kansen kunnen bieden om voet aan de grond te krijgen op de Europese markten. Komend najaar zal Leapmotor beginnen met de al eerder aangekondigde uitrol van hun modellen in maar liefst negen Europese landen, waaronder Nederland. Men zal beginnen met twee modellen, en later zullen er nog vier volgen.

  Vooralsnog twee modellen: Leapmotor T03 en C10

  Zoals gezegd zal men starten met twee modellen. De Leapmotor T03 is een compacte hatchback die bedoeld is voor het rijden in stedelijke omgevingen. Met een lengte van 3620 mm, een breedte van 1652 mm en hoogte van 1577 mm, biedt de T03 redelijk wat ruimte. De WLTP-actieradius van 265 kilometer is voor zo’n compacte auto zeker niet verkeerd al zullen de prestaties met de 60 kW elektromotor redelijk bescheiden zijn. De veel grotere Leapmotor C10 is een ruime en veelzijdige SUV, met een 170 kW aandrijflijn en  een WLTP-actieradius van 420 kilometer, die veel luxer is uitgevoerd dan de ‘budget’ T03.

  Ambitieuze prijsstelling

  Wat dat budget betreft, met een verwachte prijs van net iets meer dan 20.000 euro voor de T03 en rond de 40.000 euro voor de C10, wil Leapmotor zich profileren als een van de meest betaalbare merken binnen de EV-markt. Met deze prijsstelling maakt men de auto’s niet alleen toegankelijk voor een breder publiek maar zal men ook behoorlijk concurrerend zijn met andere merken in hetzelfde segment. De steun van Stellantis zal daarbij ook wel eens een grote rol kunnen spelen.

  Qua design zien de T03 en C10 er netjes maar niet uitgesproken spannend uit. Ze combineren een neutraal doch redelijk moderne uiterlijk met een strak en enigszins minimalistisch interieur. Volgens het persbericht zijn beide modellen voorzien van geavanceerde rijhulpsystemen en innovatieve technologieën.

  Hoe zal Leapmotor het hier gaan doen?

  De introductie van Leapmotor in Nederland en Europa zal ongetwijfeld voor de nodige opschudding gaan zorgen. Je zou mogen verwachten dat betaalbare en goed uitgeruste voertuigen aantrekkelijk zullen zijn voor Europese consumenten, vooral voor degenen die hun eerste elektrische auto willen aanschaffen. Maar de concurrentie is sterk en Chinese merken hebben hier nog geen al te goed imago.

  Mogelijk kan de samenwerking met Stellantis in combinatie met de scherpe prijzen tot goede resultaten leiden. Het is nu echter nog veel te vroeg om daar iets over te kunnen voorspellen, ook omdat het Chinese merk nu nog maar twee modellen introduceert. De tijd zal ons daarom leren of Leapmotor een belangrijke speler zal worden op de Nederlandse en Europese EV-markt.

  Gerelateerd

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Meer e-Nieuws

  e-Videos