LEAP24 opende eerste snellaadstation in Almere

LEAP24 opende eerste snellaadstation in Almere

Vandaag heeft LEAP24 zijn eerste snellaadstation in Nederland geopend. De officiële opening van het laadstation in Almere heeft zojuist plaats gevonden. LEAP24 heeft de snellaadplekken, vanwege het opladen van elektrische bestel- en vrachtwagens, extra ruim ingericht.

De opening van het laadstation werd verzorgd door wethouder Jan Hoek van gemeente Almere en LEAP24-oprichter Pelle Schlichting. Het eerste snellaadstation van LEAP24 is openbaar toegankelijk en ligt op het bedrijventerrein Almere Gooisekant en telt vier snelladers. Het is ingericht met Ecotap DC120 laadzuilen, zodat elektrische auto’s hier met een laadsnelheid tot maximaal 120 kW kunnen worden opgeladen. De parkeerplaatsen op het laadstation zijn extra ruim gehouden. Dit omdat LEAP24 rekening houdt met het opladen van elektrische bestel- en vrachtwagens. De laadplekken zijn geschikt voor voertuigen van maximaal 11 meter lang en 3 meter breed (al steken die dan wel een stukje over de markering heen).Voorbeeld (opent in een nieuwe tab)

LEAP24 snellaadstation trucks in Almere

Verdere uitbreiding

Dit nieuwe snellaadstation in Almere blijft niet het enige. Op dit moment bouwt LEAP24 aan nieuwe laadstations in Geleen en Rotterdam. Aansluitend wil men het aantal laadpunten voor grote en kleinere elektrische voertuigen de komende jaren flink uitbreiden. In 2026 wil LEAP24 zo’n tweehonderd locaties in Nederland operationeel hebben.

Zero Emission Stadslogistiek

In totaal spraken 27 steden, waaronder Almere, de ambitie uit om voor 2025 ‘Zero Emissie Stadslogistiek’ (ZES) te hebben. Hiermee willen ze de CO2-uitstoot in steden verminderen en de luchtkwaliteit verbeteren. Elektrisch vervoer past uiteraard heel goed binnen die ambitie. Elektrische voertuigen zijn immers schoon, stil en zuinig. Daardoor dragen ze bij aan een gezonde leefomgeving. LEAP24 wil met de snellaadstations het overstappen op elektrisch rijden aantrekkelijker maken voor de meest uiteenlopende soorten transport, zoals taxi’s, bestelbussen en vrachtwagens.

Vorig artikelWordt de elektrische Manta Opel’s nieuwe vlaggenschip?
Volgend artikelLeapmotor C01: veelbelovend vlaggenschip met cell-to-chassis technologie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in