Lancia Pu+Ra HPE: een nieuwe kijk op elektrische auto’s

Lancia Pu+Ra HPE concept

Lancia onthulde de Pu+Ra HPE, een elektrisch concept dat de visie van het merk voor de komende tien jaar belichaamt. Dit concept markeert ook de eerste stap van Lancia’s stap richting elektrische mobiliteit. De afkorting HPE krijgt dan ook andere betekenis dan bij dat karakteristieke model uit de jaren ’70.

De oorsprong

Ken je de oorspronkelijke Lancia HPE nog? Dat was misschien wel een van de allereerste shootings-brakes. Deze sportieve stationwagon, gebaseerd op de Lancia Beta, werd geïntroduceerd in de jaren ’70. De afkorting HPE stond toen voor “High Performance Estate”. Deze auto was een mooi combinatie van de vernieuwende, elegante ontwerpen waar Lancia om bekend met praktische bruikbaarheid, ruimte en sportieve rijeigenschappen. Het concept van de HPE was een pionier in zijn tijd en segment en heeft de weg vrijgemaakt voor toekomstige generaties van veelzijdige, sportieve Lancia-modellen.

Lancia Pu+Ra HPE concept

Lancia’s toekomst: geïnspireerd door de Pu+Ra HPE

Het Pu+Ra HPE-concept is ontstaan uit de driedimensionale designstudie Pu+Ra Zero. Voor de ontwikkeling van het interieur werkte Lancia samen met luxemeubelmerk Cassina, wat resulteerde in een tijdloze, typisch Italiaanse stijl met een innovatieve benadering.

High Performance Electric (HPE)

HPE staat bij het conceptmodel uiteraard voor iets anders, namelijk “High Performance Electric”. Hiermee verwijst Lancia naar de krachtige elektrische aandrijving, hoge milieuvriendelijkheid en nieuwe technologie.

Geen productiemodel?

Bij conceptcars zie je vaak meteen of deze de basis voor een concreet productiemodel vormen of niet. In dit geval kan het beide kanten op. Het model en het concept lenen zich prima voor een daarvan afgeleid productiemodel. Maar volgens CEO Luca Napolitano zullen alle toekomstige modellen van Lancia geïnspireerd worden door het Pu+Ra HPE-concept, te beginnen met de nieuwe generatie van de kleine Ypsilon. Dat zou toch betekenen dat Lancia niet direct een productiemodel met een hiervan afgeleid ontwerp heeft gepland. Dat zou jammer zijn, maar wie weet.

Elegant interieur en innovatieve technologie

Lancia legt de nadruk bij het Pu+Ra HPE-concept op het moderne, elegante exterieurdesign, geïnspireerd door de geschiedenis van het merk, en het interieur, dat eveneens de nieuwe designfilosofie van de autobouwer laat zien. Het interieur is geïnspireerd door de elegante sfeer van Italiaanse huizen en hun harmonieuze architectuur.

S.A.L.A. interface

De Pu+Ra HPE is ook het eerste voertuig uitgerust met de virtuele S.A.L.A. interface, die ook in de nieuwe Ypsilon te vinden zal zijn. Deze technologie zorgt voor een eenvoudige, moeiteloze en intuïtieve bediening. S.A.L.A. staat voor Sound, Air, Light en Augmentation en maakt het mogelijk om functies zoals audio, klimaatregeling en verlichting te bedienen met één enkele aanraking of spraakopdracht.

Duurzaamheid als focus

Ongeveer 70% van de aanraakbare oppervlakken in het interieur zijn gemaakt van milieuvriendelijke materialen. Lancia streeft ernaar om iconische componenten van historische voertuigmodellen opnieuw te ontwerpen met innovatieve, gerecyclede en herbruikbare materialen die op duurzame wijze worden geproduceerd.

Lancia’s elektrische strategie

De nieuwe Ypsilon, gepland voor 2024, komt uitsluitend met geëlektrificeerde aandrijvingen op de markt, in zowel elektrische als hybride versies. Vanaf 2026 zullen alle nieuwe Lancia-modellen volledig elektrisch zijn en vanaf 2028 wil het merk uitsluitend elektrische voertuigen produceren en verkopen.

Deze ambitieuze strategie markeert Lancia’s toewijding aan duurzaamheid en innovatie in de auto-industrie. Het merk is van plan om in de komende jaren zijn modellengamma verder uit te breiden met nieuwe modellen die op het Pu+Ra HPE-concept zijn gebaseerd, om zo aan de groeiende vraag naar elektrische voertuigen te voldoen.

Investering in laadinfrastructuur

Lancia erkent het belang van een betrouwbare laadinfrastructuur voor elektrische voertuigen en zal daarom investeren in het uitbreiden en verbeteren van de laadnetwerken in samenwerking met lokale overheden en partners. Het bedrijf streeft ernaar om laadoplossingen te bieden die naadloos aansluiten bij de levensstijl van hun klanten, zowel thuis als onderweg.

Samenwerking met andere merken

Als onderdeel van Stellantis, het moederbedrijf van Lancia, kunnen ze profiteren van de kennis en technologie die binnen de groep beschikbaar zijn. Dit betekent dat Lancia kan samenwerken met andere merken binnen Stellantis, zoals Peugeot, Citroën en Opel, om technologie en expertise op het gebied van elektrische mobiliteit te delen. Dit zal helpen om de ontwikkeling van elektrische voertuigen te versnellen en de kosten voor de consument te verlagen.

Verwachte marktintroductie

Hoewel de Pu+Ra HPE momenteel nog een conceptauto is, wordt verwacht dat Lancia de productieversie van het voertuig in 2025 zal introduceren. De exacte specificaties, prijzen en beschikbaarheid zullen dichter bij de lancering bekend worden gemaakt. Met de onthulling van het Pu+Ra HPE-concept laat Lancia zien dat ze vastbesloten zijn om een belangrijke speler te worden in de elektrische auto-industrie en hun erfgoed en designfilosofie te combineren met duurzaamheid en innovatie.

Vorig artikelXpeng onthult innovatief en veelzijdig SEPA2.0-platform
Volgend artikelDe HiPhi X komt binnenkort naar Europa

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in