zondag, 26 mei, 2024
Meer...
  Homee-NieuwsLancia is bezig met de terugkeer van drie iconische modellen

  Lancia is bezig met de terugkeer van drie iconische modellen

  Lancia, het Italiaanse automerk dat bijna van de Europese markt verdween, heeft aangekondigd dat het zichzelf opnieuw gaat uitvinden als een stijlvol merk met volledige elektrische auto’s. CEO Luca Napolitano heeft beloofd het ‘dolce vita’-gevoel te herstellen dat zo centraal stond bij veel historische Lancia-modellen.

  Lancia Renaissance

  In een interview met het Britse Autocar is er wat meer duidelijkheid gekomen over de ‘Lancia Renaissance’, zoals de terugkomst van het Italiaanse merk heet. Er komen nieuwe, elektrische modellen die sterk zijn beïnvloed door iconen uit het verleden. Die nieuwe modellen moeten Lancia ook weer naar markten buiten Italië brengen.

  Vorig jaar, het eerste jaar van de ‘Lancia Renaissance’, kondigde men een nieuwe organisatiestructuur in de zes belangrijkste markten aan. Dat moeten dus de landen zijn waar Lancia in de toekomst actief zal zijn. Gelukkig maakt Nederland daar, naast Italië, Frankrijk, Duitsland, Spanje en België ook deel van uit.

  Hoewel wij in Nederland misschien denken dat Lancia op sterven na dood is, is het in eigen land nog steeds in enige mate succesvol. De huidige generatie van de Lancia Ypsilon was vorig jaar in Italië namelijk de meest verkochte auto in het B-segment en sloot het jaar zelfs af met een record marktaandeel.

  Drie nieuwe modellen bij Lancia

  Stellantis heeft de toekomstplannen voor Lancia concreter gemaakt en aangekondigd dat men drie nieuwe modellen zal ontwikkelen. Hoewel deze volgens eerdere informatie volledig elektrisch zouden zijn, vermeldt men nog wel dat ze alle drie op een platform staan dat hybride- en elektrische aandrijflijnen ondersteunt. Verder zal Lancia ook samenwerken met het Italiaanse interieurontwerpbureau Cassina om interieurs te creëren die minstens 50% recyclebaar zijn.

  De Italiaanse autofabrikant zal beginnen met de lancering van de volledig elektrische Ypsilon. Die lancering moet in 2024 plaats vinden. Vervolgens zal Lancia nog twee nieuwe modellen lanceren, met een tussenpauze van twee jaar. De Aurelia wordt Lancia’s nieuwe topmodel. Deze crossover is gepland voor 2026. Ook de Delta komt terug. Deze sportieve hatchback zal in 2028 op de markt komen.

  Lancia Ypsilon

  De nieuwe Lancia Ypsilon wordt in 2024 gelanceerd. Niet alleen als volledig elektrisch model maar ook als hybride. Hier doet men dus nog een concessie aan het voornemen om ook van Lancia een ‘elektrisch automerk te maken’. Lancia is al behoorlijk ver gevorderd met de ontwikkeling van de Ypsilon. Men heeft namelijk officieel aangekondigd dat een conceptversie van de Ypsilon wordt onthuld tijdens de Salone del Mobile (18-23 april) in Milaan.

  De Lancia Ypsilon wordt niet langer alleen voor de Italiaanse markt ontwikkeld en deelt zijn onderstel met de elektrische Fiat 500e. Het STLA-Small platform is namelijk pas later beschikbaar.

  Lancia Aurelia

  Hier neemt Lancia afscheid van de sedan. In het verleden, dan hebben we het over de jaren ’50, werd de Lancia Aurelia aangeboden als vierdeurs sedan, coupé en cabriolet en was het een voorname concurrent van Mercedes. De Aurelia zal voortaan door het leven gaan als een elektrische crossover, welke een lengte van ongeveer 4,60 meter zal hebben en in 2026 zal worden gelanceerd.

  Lancia Delta

  Een ander succesnummer van Lancia, de Delta, komt ook terug in een volledig elektrische versie. De Lancia Delta blijft als vanouds een hatchback en diens terugkeer zou ergens in 2028 plaats moeten vinden. Het enige wat er verder bekend is dat hij ongeveer 4,40 meter lang zal zijn.

  Gerelateerd

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Meer e-Nieuws

  Europese automarkt in april: EV’s maken een comeback, hybride blijft populair

  De Europese automarkt leek begin dit jaar even in het slop te raken, maar de cijfers van april 2024 laten een ander beeld zien. Met een groei van 13,7% in nieuwe autoregistraties ten opzichte van april 2023 is er weer sprake van een positieve trend. Auto’s met een hybride en volledig elektrische aandrijving winnen onverminderd aan populariteit.

  e-Videos