zondag, 26 mei, 2024
Meer...
  Homee-NieuwsLancia gaat de Europese markt op en lanceert drie elektrische modellen

  Lancia gaat de Europese markt op en lanceert drie elektrische modellen

  Het merk Lancia is in West-Europa steeds meer een buitenbeentje geworden. Maar het merk moet onder de hoede van Stellantis een nieuwe, elektrische toekomst krijgen. Er is een nieuw strategisch plan voor de komende tien jaar opgesteld, dat in 2024 van start gaat. Dat plan omvat uiteraard ook diverse nieuwe elektrische modellen.

  Uitbreiding op Europese markt

  Interessant is ook dat Lancia, dat momenteel vooral op de Italiaanse thuismarkt actief is, op diverse Europese markten wil gaan uitbreiden. Lancia heeft voor de eerste fase van de uitbreiding vijf landen geselecteerd waar modellen uit het B-segment populair zijn. Dat zijn Nederland, Duitsland, België, Frankrijk en Spanje. Bovendien zijn in een deel van die landen (Spanje, België en Frankrijk), Italiaanse producten populair of (Nederland en Duitsland) een verregaande acceptatie van online verkoop. Lancia wil honderd nieuwe dealers verwerven in zestig grote Europese steden. Ook wil het merk de helft van haar auto’s online gaan verkopen.

  Naast de officiële aankondiging van de aankomende Ypsilon, Aurelia en Delta kondigt het Italiaanse merk ook de benoeming van vijf nieuwe Brand Managers in Europa aan. Patrick Zegwaard zal de Nederlandse markt voor zijn rekening nemen, Patrice Duclos zal dat in België en Luxemburg gaan doen, Niccolò Biagioli in Duitsland, Paola Pichierri in Frankrijk en Francesco Colonnese zal verantwoordelijk zijn voor de Spaanse markt. Raffaele Russo blijft Brand Manager voor Italië terwijl Roberta Zerbi, Head of Lancia Brand for Europe, de commerciële coördinator in de regio zal zijn.

  Nieuwe Lancia-modellen

  Dan is het nu toch tijd om wat over de nieuwe modellen van Lancia te vertellen. Het Italiaanse merk heet er drie aangekondigd.

  Ypsilon: hybride en elektrisch

  In 2024 zal de nieuwe generatie van de Lancia Ypsilon het daglicht zien. Met een lengte van zo’n vier meter is hij iets groter dan het huidige model, dat zijn platform met de Fiat 500 deelt. De nieuwe Lancia Ypsilon zal er zowel in hybride als volledig elektrische varianten beschikbaar zijn, en hij zal op de ‘STLA Small’-architectuur gebaseerd zijn. Stellantis zal dat nieuwe platform ook gebruiken voor de Peugeot 208, Opel Corsa, Citroen C3, een nieuwe kleine elektrische Fiat en een aantal compacte SUV’s.

  Omdat Lancia vanaf 2028 alleen nog volledig elektrische auto’s wil bouwen, zal de hybride variant van de Ypsilon tegen die tijd uit het programma zal verdwijnen.

  Aurelia: het nieuwe vlaggenschip

  Na de Ypsilon is het de beurt aan de Lancia Aurelia, die we ergens rond 2026 mogen verwachten. Dit model zal het vlaggenschip Aurelia van het Italiaanse merk worden. De nieuwe generatie van de Lancia Aurelia zal alleen als cross-over worden gebouwd. Hij krijgt een volledig elektrische aandrijflijn en zal waarschijnlijk op de ‘STLA Medium’ komen te staan.

  Delta: terug naar de roots

  Aansluitend zal de nieuwe generatie van de Lancia Delta op de markt komen. Dat zal waarschijnlijk in 2028 zijn, dus nog heel ver weg. De nieuwe Lancia Delta wordt een 4,40 meter lange, compacte elektrische hatchback. Lancia gaat hiermee terug naar de roots van de Delta. Het Italiaanse merk omschrijft de nieuwe generatie van de Delta namelijk als een “gebeeldhouwde en gespierde auto met geometrische lijnen”. Die omschrijving doet sterk denken aan het originele ontwerp van Giugiaro. Ook de nieuwe Lancia Delta wordt volledig elektrische en zal waarschijnlijk gebaseerd zijn op de STLA Medium architectuur.

   

  Iconische ontwerpelementen en S.A.L.A.

  Lancia meldt dat het interieurdesign geïnspireerd zal zijn op de huidige Gamma, Thema en Flavia modellen. Er werd al eerder verteld dat Lancia bepaalde iconische ontwerpelementen terug wil laten komen. Ook was er sprake van verlichte grilles en luxueuze interieurs in retro-look, samengesteld uit duurzame materialen en voorzien van veel moderne technologie. Lancia onthuld nu dat de modellen worden uitgerust met S.A.L.A. (Sound Air Light Augmented), een intelligente virtuele interface die via één enkele knop toegang geeft tot het audiosysteem, de airconditioning en de sfeerverlichting.

  Gerelateerd

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Meer e-Nieuws

  Europese automarkt in april: EV’s maken een comeback, hybride blijft populair

  De Europese automarkt leek begin dit jaar even in het slop te raken, maar de cijfers van april 2024 laten een ander beeld zien. Met een groei van 13,7% in nieuwe autoregistraties ten opzichte van april 2023 is er weer sprake van een positieve trend. Auto’s met een hybride en volledig elektrische aandrijving winnen onverminderd aan populariteit.

  e-Videos