Tesla Supercharger

Laadcapaciteit Europese Tesla V2 Superchargers wordt verhoogd tot 150 kW

Tesla verhoogt de laadcapaciteit van het Supercharger-netwerk in Europa. De capaciteit was 120 kW en wordt nu verhoogd tot 150 kW. De capaciteit van de V2 Superchargers is daarmee nog wel iets lager dan veel andere snelladers maar het verschil is zo wel een stuk kleiner. Verder komen dit jaar ook de eerste V3 Superchargers naar Europa.

De V2 Superchargers zijn volgens Tesla geïnstalleerd op nagenoeg alle 500 Superchargers-stations in 500 Europa. Voor de locaties met de oudere V1 technologie heeft Tesla ook upgrades gepland. De laadcapaciteit van die laders wordt verhoogd tot 138 kW. Tesla-bestuurders kunnen de beschikbare laadstroom in de “rittenplanner” van hun voertuig zien door op de markeringen van de opladerlocaties op het scherm te drukken.

Merkbaar hogere laadsnelheid

“Voor de meeste Tesla-rijders betekent de upgrade een merkbaar hogere maximale laadsnelheid en dus een aanzienlijke toename van de actieradius tijdens een typische 15-30 minuten durende oplaadsessie”, zegt Tesla in een verklaring. De Tesla Model S, X en de “Long range” en “Performance”-uitvoeringen van Model 3 profiteren van de hogere laadcapaciteit. Zij kunnen nu hun accu’s opladen met de nieuwe laadstroom tot 150 kW. De exacte laadstroom is onder andere afhankelijk van de grootte en de leeftijd van het accupakket, de staat van lading en de weersomstandigheden.

Snelladen tot 200 kW bij andere laadstations

Zoals wij eerder berichtten, kan Model 3 sinds kort ook tot 200 kW vermogen uit compatibele snellaadstations. Ook hierbij is dit alleen van toepassing in de uitvoeringen “Long range” en “Performance”.

Dit jaar komen de eerste V3 Superchargers

Tesla heeft aangekondigd dat voor het einde van dit jaar de eerste V3 Superchargers in Europa worden geïnstalleerd. Hiermee kan de Tesla Model 3 tot 250 kW laden. De Model S en Model X kunnen op de V3 Superchargers, mits ze na april 2019 zijn gebouwd, tot 200 kilowatt laden. De laadcapaciteit voor de oudere modellen S en X is beperkt tot 150 kilowatt.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven