De ZS, de nieuwe elektrische SUV van MG

Krijgt MG een comeback in Europa?

MG, ooit een Britse fabrikant van iconische sportauto’s, gaat een elektrische toekomst tegemoet. Het merk maakt inmiddels deel uit van het Chinese concern Shanghai Automotive Industry Corporation (SAIC). Op de Autoshow van Londen presenteerde MG de ZS EV, een compacte elektrische SUV. Inmiddels heeft MG de orderportefeuille voor haar eerste elektrisch aangedreven model geopend.

Prestaties en actieradius

De eerste potentiële klanten moeten zich tevredenstellen met de schaarse informatie over de aandrijflijn. Op dit moment meldt MG alleen nog maar dat er een 44,5 kWh sterke watergekoelde accu wordt gebruikt. Volgens MG kan deze binnen 43 minuten tot 80 procent worden opgeladen. Bij het stopcontact thuis duurt het opladen tot 100 procent ruim zes uur. Over de prestaties en het bereik kan alleen nog maar worden gespeculeerd. De elektromotor zou een vermogen van 150 pk (110 kW) hebben. De maximumsnelheid zou slechts 150 km/uur bedragen, wat ons gezien het vermogen aan de lage kant lijkt. Volgens de WLTP-meetmethode ligt de actieradius tussen de 250 en bijna 300 kilometer. Volgens schattingen begint de prijslijst bij 25.000 pond oftewel bijna 29.000 euro. Net als bij de andere modellen van het merk wordt de eerste elektrische MG geleverd met zeven jaar garantie. De ZS EV moet begin september bij de dealers in Groot-Brittannië in de showroom staan.

Comeback van MG op continent

Sinds de eerste aankondiging van de elektrisch aangedreven SUV in maart hebben al 800 geïnteresseerden een reservering geplaatst. Voor MG is de elektrische SUV “het begin van een langdurige merk- en productuitbreiding. De ZS EV geeft een nieuwe dimensie aan de automarkt”, aldus MG Marketing Director Daniel Gregorius tijdens de presentatie van het model in Londen. Het is niet zeker of MG zich met deze auto ook in de rest van Europa zal wagen, maar er werd tijdens de presentatie gesproken over een “UK and european debut”. Het ziet er dus naar uit dat er daadwerkelijk een comeback van MG op het continent gepland is, ondanks de naderende Brexit. Volgens Gregorius is de elektrische SUV van MG “de technisch meest geavanceerde MG ooit”. Hij krijgt diverse veiligheidsvoorzieningen zoals adaptieve cruisecontrol, een dode- en blindehoekssensor en een noodremassistent. Ook levert MG de ZS EV standaard met een navigatiesysteem, panoramisch schuifdak, keyless entry, Android Auto, Apple Car Play en DAB+ ontvanger.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven