Koning opent internationaal testcentrum voor elektrische voertuigen

ElaadNL internationaal testcentrum voor elektrische voertuigen Arnhem

Het in Arnhem gevestigde ElaadNL opent volgende week een nieuw testcentrum voor elektrische voertuigen. Het nieuwe testlab richt zich op zowel de voertuigen als de laadinfrastructuur, en natuurlijk ook de combinatie van beiden. De officiële opening zal worden verricht door niemand minder dan Koning Willem-Alexander.

Onderzoek naar de nieuwste innovaties

ElaadNL is een initiatief van de gezamenlijke Nederlandse netbeheerders. Dit kennis- en innovatiecentrum onderzoekt en test de mogelijkheden voor het slim en duurzaam opladen van elektrische voertuigen. De transitie naar e-mobiliteit heeft een steeds grotere impact op ons elektriciteitsnet. De energiebedrijven en netwerkbeheerders zijn daarom druk bezig om te onderzoeken welke innovaties men het beste kan aanwenden om de dreigende overbelasting van ons elektriciteitsnet tegen te gaan. Het nieuwe testlab van ElaadNL is hier helemaal op ingericht.

Internationaal testlab

Het lab in Arnhem biedt een breed scala aan hoogwaardige onderzoeks- en testfaciliteiten voor  Nederlandse én internationale energiebedrijven, netbeheerders, onderwijsinstellingen, laadpaalfabrikanten en EV-producenten. In het lab zijn diverse laadpalen opgesteld om alles uitvoerig te onderzoeken, meten en testen. Omdat de focus vooral op slim laden ligt, kan men in het nieuwe testlab ook onderzoek doen naar de ‘communicatieketen’ van laadpalen, elektrische voertuigen, opslagapparatuur en zonnepanelen. Ook de veiligheid komt ruimschoots aan bod. In het lab kunnen bedrijven en instellingen ook de digitale veiligheid van de voertuigen en infrastructuur testen.

Officiële opening

De officiële opening van het nieuwe ElaadNL testcentrum voor EV’s zal op 8 juni plaats vinden. Dan zal Koning Willem-Alexander het nieuwe ElaadNL Testlab voor elektrische voertuigen en laadinfrastructuur in Arnhem officieel openen. Gezien het hoge bezoek verwacht men dat dit een grote, memorabele gebeurtenis zal worden. Overigens zal ook staatssecretaris Heijnen van Infrastructuur en Waterstaat bij de opening aanwezig zijn, en dan ook een korte toespraak houden. Aansluitend krijgt Zijne Majesteit ook een uitgebreide rondleiding door het nieuwe testlab van ElaadNL.

Vorig artikelDe elektrische BMW iX1 komt komend najaar op de markt
Volgend artikelOdin, de nieuwe eigenaar van Streetscooter, gaat B-ON heten én uitbreiden

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in