BMW i8

Komt er een volledig elektrische BMW i8?

BMW is bezig met de ontwikkeling van de volgende generatie van de i8. De huidige versie van deze sportwagen is een plug-in hybride sportwagen. Maar voor de volgende generatie zou BMW wel eens een voorstander van een volledig elektrische aandrijving kunnen zijn.

Eind dit jaar is er meer bekend

De nieuwe i8 zou mogelijk een vierwielaandrijving krijgen die is afgeleid van de aandrijflijn van de iNext. Het Britse tijdschrift Autocar, dat zich beroept op ‘interne bronnen’, onthulde deze overwegingen en schreef ook dat voor het eind van het jaar wordt beslist of de nieuwe i8 inderdaad een puur elektrische auto wordt. Ook suggereerde Autocar dat de nieuwe BMW i8 waarschijnlijk pas eind 2023 op de markt zal komen.

iNext

De iNext, het vlaggenschip wat betreft BMW’s technologie op het gebied van e-mobility, zal vanaf 2021 in het Duitse Dingolfing worden gebouwd. In artikel van het Britse tijdschrift wordt geconcludeerd dat CATL mogelijk de leverancier van de accucellen van de elektrische i8 wordt. Dit omdat vanaf 2021 de accucellen voor de bouw van de iNext door de nog te bouwen CATL-fabriek in Erfurt zullen worden geleverd. Autocar weet verder te melden dat de tweede generatie van de i8 oorspronkelijk een krachtigere opvolger van de huidige hybride zou moeten zijn, met plug-in hybride aandrijving. Volgens Autocar heeft het onderzoeks- en ontwikkelingscentrum van BMW in München nu ook een alternatief plan voor een geheel elektrische BMW i8 liggen.

BMW i8

De BMW i8 behoort net als de i3 tot de allereerste elektrische auto’s die op de markt verkrijgbaar waren. Begin 2018 kreeg de sportwagen zijn laatste facelift en een 11,6 kWh accupakket waardoor hij een grotere elektrische actieradius heeft (tot 55 km volgens NEDC). Om de maximale snelheid in geheel elektrische modus te verhogen naar 120 km/u kreeg de BMW i8 toen ook een groter systeemvermogen.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven