Nieuwe Kia Soul ook weer als volledig elektrische Soul EV

Kia heeft op de autoshow van Los Angeles de derde generatie Soul geïntroduceerd. Net als zijn voorganger is hij er ook volledig elektrisch. Het grote verschil is zijn batterij. Dat is een 27 kWh-exemplaar in de huidige Soul en wordt in de nieuwe eentje van 64 kWh.

Dat is op zich niet gek, want de kersverse Soul maakt simpelweg gebruik van de aandrijflijn van de Kia e-Niro. Dat betekent dat ook de Soul EV een 204 pk en 395 Nm leverende elektromotor heeft. Over een actieradius heeft Kia het nog niet, maar de e-Niro haalt met dezelfde batterij in ieder geval een WLTP-bereik van 485 kilometer. In de Verenigde Staten wordt de Soul ook met een atmosferische 2,0 liter viercilinder (150 pk, 179 Nm) of een 1.6 turbomotor (204 pk, 264 Nm) leverbaar.

Naar Nederland?

Beide varianten komen niet naar Nederland. Als de nieuwe Soul hiernaartoe komt (dat is nog niet helemaal zeker), dan zal het wederom alleen om de elektrische variant gaan. De huidige Soul EV heeft een vermogen van 110 pk, 285 Nm koppel en komt op een volle batterij ongeveer 212 kilometer ver. Die actieradius is echter nog gebaseerd op de NEDC-meetmethode, dus zal het bereik van de auto in de praktijk een stuk lager liggen.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven