Kia elektrische stadsauto

Kia gaat misschien kleine elektrisch stadsauto maken

De Zuid-Koreaanse autofabrikant Kia overweegt de ontwikkeling van een kleine, lichtgewicht stadsauto. Deze krijgt hetzelfde formaat als bijvoorbeeld de Citroën Ami. De kleine elektrische stadsauto is bedoeld als alternatief op het openbaar vervoer, dat mensen vanwege de Corona-pandemie proberen te vermijden.

Emilio Herrera, COO bij Kia Motors Europe, vertelt in een interview met AutoExpress dat Kia vanwege de Corona-pandemie overweegt om een kleine elektrische auto uit te brengen. “Mensen willen zich vandaag veilig voelen. Dat weten we uit een onderzoek naar het Corona-virus in China, Daaruit bleek dat mensen overstappen van openbaar vervoer naar privévervoer. Ik denk dat als mensen in Londen de keuze hadden, ze ervoor zouden kiezen om in hun eigen auto te reizen.”

Kia ziet concrete mogelijkheden voor een miniauto voor gebruik in stedelijke gebieden. Als de miniauto in kwestie er daadwerkelijk komt, wordt het een puur elektrische auto in de klasse L6 of L7. Kia streeft naar een zo laag mogelijke prijs voor haar elektrische stadsautootje. Er komen waarschijnlijk verschillende abonnements- en flexibele huurmodellen.

Later ook Hyundai

Volgens Herrera kan de door Kia ontwikkelde technologie voor deze auto in een later ook door zusterbedrijf Hyundai worden gebruikt. Men wil het platform dan wereldwijd gaan gebruiken. Een groot productieaantal moet de prijs laag houden. Herrera heeft geen concreet tijdschema genoemd voor het nieuwe model. AutoExpress gokt dat de stadsauto vanaf 2022 beschikbaar kan zijn.

1 Commentaar

 • Karel Appel| 29/05/2020 bij 08:02

  Interessant, echter hoop ik dat deze Kia ‘wel’ mee kan komen en dus niet begrenst gaat worden op 45 kilometer per uur zoals de Citroen.
  Wellicht meer het Renault Twizy idee zeg maar….

  Laat een reactie achter

  Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*  U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  Terug naar boven