Kia e-Soul Urban Car of the Year

Kia e-Soul verkozen tot World Urban Car

Door Kia

Kia is een van de grote winnaars van de 2020 World Car Awards. De Kia Telluride is gekozen als World Car of the Year. Die SUV is hier niet te koop, voor ons is het interessanter dat de Kia e-Soul werd verkozen tot ‘World Urban Car’. De redactie van e-Drivers heeft de e-Soul een paar keer mogen proberen en was er van gecharmeerd.

Volgens jury is de elektrische e-Soul de ideale auto voor het rijden in de stad, vanwege zijn prijswinnende combinatie van een indrukwekkend hoge elektrische range, compacte buitenmaten, stoer design en praktische eigenschappen. Maar ook de redactieleden van e-Drivers zijn overtuigd van de kwaliteiten van de e-Soul. Op diverse ritten in binnen- en buitenland heeft de auto zich prima van zijn taak gekweten en is ook geschikt voor langere ritten op provinciale wegen en snelwegen. Tijdens het rijden met de e-Soul merk je dat bijna alles klopt aan deze auto en raak je er al rijdend steeds meer van gecharmeerd. Zowel voorin als achterin zit je heerlijk ruim en dankzij de hoge zitpositie heb je een riant uitzicht.

De Kia e-Soul komt lekker vlot uit de startblokken dankzij de krachtige elektrische aandrijflijn met een 64kWh sterke accu. Daarmee kan de ‘World Urban Car’ een zeer respectabele afstand van 452* kilometer op één volle acculading afleggen. De Kia e-Soul biedt een groter elektrisch bereik dan vele duurdere concurrenten. Diverse geavanceerde technologieën, waaronder een regeneratief remsysteem, zorgen voor een maximale actieradius voor zowel korte ritten in de stad als veel langere ritten daarbuiten.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven