Nieuwe Kia e-Soul komt in tweede helft 2018 naar Nederland

De Koreaanse merken zijn goed bezig op elektrogebied. Hyundai en Kia kunnen de Kona Electric en e-Niro nauwelijks aanslepen, maar toch introduceert dat laatste merk weer een EV: de nieuwe e-Soul. In de tweede helft van dit jaar komt hij naar Nederland.

Eind vorig jaar onthulde Kia de tweede generatie van de Soul op de autoshow van Los Angeles. Wat uiterlijk betreft is het model eerder een evolutie dan een revolutie. Hij behoudt de hoekige, ‘bergschoenachtige’ looks van zijn voorganger, maar is onderhuids natuurlijk helemaal bij de tijd. In de Verenigde Staten wordt de Soul ook leverbaar met brandstofmotoren, maar wij krijgen alleen de volledig elektrische versie ervan: de e-Soul.

Twee varianten

Net als van de Kia e-Niro komen er van de e-Soul twee varianten: met 39,2 en 64 kWh batterij. Die eerste heeft een WLTP-actieradius van 277 kilometer en is voorzien van een 136 pk en 395 Nm sterke elektromotor. De 64 kWh heeft een vermogen van 204 pk en eveneens 395 Nm koppel. Zijn bereik is fors groter: 452 kilometer. Beide e-Souls kunnen met een 100 kW-lader in 42 minuten weer tot 80 procent worden opgeladen.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven