Kia e-Niro goedkoper kleinere accu

Kia e-Niro wordt goedkoper en is ook met kleiner accupakket leverbaar

Door het grotere aanbod aan elektrische auto’s ontstaat er ook heel langzaam een soort van concurrentiestrijd. Nu het aanbod steeds tegemoetkomt aan de vraag gaan sommige fabrikanten hun prijzen toch wat verlagen. Kia doet dat ook, en introduceert daarnaast een kleinere accu voor de e-Niro.

Subsidie en bijtelling van invloed

Natuurlijk worden de prijzen ook beïnvloed door de aankoopsubsidie en de jaarlijkse wijzigingen in de bijtellingsregeling. De cataloguswaarde bij de subsidie voor particulieren heeft, voor zover er nog sprake van een subsidiepotje is, een bovengrens van 45.000 euro. Dat bedrag is dit jaar ook de grens waarvoor het lagere bijtellingspercentage van 8 procent wordt berekend. Maar volgend jaar gaat de ‘lage’ bijtelling omhoog naar 12 procent en ga je voor iedere euro boven een cataloguswaarde van 40.000 euro het hogere tarief van 22 procent betalen.

Kleiner accupakket

Kopers van een Kia e-Niro, een van de populairste elektrische auto’s van dit moment, kunnen voortaan ook kiezen voor een kleiner accupakket van 39,2 kWh. Deze uitvoering heeft dan ook een minder krachtige motor van 100 kW. Uiteraard blijft de Kia e-Niro ook gewoon leverbaar met het bekende 64 kWh accupakket, dat wordt gecombineerd met een 150 kW elektromotor. Dat scheelt nogal wat in prijs. De Comfortline met het 64 kWh-accupakket kost 38.995 euro, met het kleinere 39,2 kWh-accupakket kom je uit op 35.995 euro. Bovendien geeft Kia, nu de aankoopsubsidie van de overheid even niet beschikbaar is, tijdelijk een ‘ev-bonus’ van € 4.000.

Uitvoeringen

De Kia e-Niro Comfortline is nog steeds behoorlijk compleet, met onder meer een multimediasysteem met 8″ scherm en dab+ en adaptieve cruise control. Maar helaas is de snelle 11 kW on-board lader in deze uitvoering optioneel verkrijgbaar. Het laadvermogen is standaard 7,2 kW. Voor de kleinere accu is dat prima, voor de grotere accu zou je toch liever die 11 kW zien.

Dat laadvermogen heb je wel in de DynamicLine. Die heeft ook een groter (10,25″ scherm) en regensensor. Als je kiest voor de DynamicPlusLine beschik je ook over een schuif-/kanteldak, led-verlichting, stoel- en stuurverwarming. De ExecutiveLine is de duurste uitvoering en heeft onder anderen lederen bekleding, elektrisch verstelbare stoelen en een JBL-audiosysteem.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven