Karma nieuw model GS-Serie

Karma toont voorproefje van nieuw model

Of Karma Automotive alleen een mooie belofte blijft of daadwerkelijk uit kan groeien tot autofabrikant, blijft onduidelijk. Begin dit jaar introduceerde Karma een veelbelovend elektrisch platform, later waren er weer geruchten over financiële problemen. Nu kondigt het bedrijf een nieuw model aan.

Volgend jaar wil Karma Automotive de nieuwe volledig elektrische GSe-6 serie op de markt brengen. Dit wordt een volledig elektrisch model, dat kan worden uitgerust met een 100 kWh accupakket. Dit was eigenlijk de enige informatie die Karma Automotive in de eerste teaser vermeldde. Verder is bekend dat de GS-familie zowel plug-in hybriden als volledig elektrische auto’s zal bevatten.

Accupakket tot 100 kWh

Ook nu maakt men weer gebruik van het ontwerp de Revero, maar dan met “een verbeterde technologie en aandrijvingsopties”. En zo maakt Karma gebruik van een ontwerp dat het al in 2016 lanceerde. De nieuwe elektrische GSe-6 krijgt een accupakket met een capaciteit “tot 100 kWh”. Er is verder niets bekend over welke mogelijkheden er precies zijn. In eerdere presentaties over de Revero GTE had Karma het over accu’s van 75 kWh, 100 kWh en nog groter.

Goedkoper

Maar de nieuwe modellen uit de GS-serie zullen goedkoper zijn dan de huidige modellen. Dit zal ook noodzakelijk zijn om enige productievolume te kunnen verkopen en geen losse eenheden op de markt te brengen. Dr. Lance Zhou, CEO van Karma, verklaarde dit als volgt: “We zijn blij te kunnen aankondigen dat Karma zijn eerste volledig elektrische voertuig zal aanbieden als onderdeel van de GS-serie volgend jaar. Kostenbesparingen op de materiaalkosten, stroomlijning van onze toeleveringsketen en gestandaardiseerde productiemethoden hebben ook een nieuwe, meer toegankelijke prijsstructuur voor de GS-serie mogelijk gemaakt. Die maakt een grotere marktpenetratie mogelijk en stelt de markt open voor een grotere groep instapkopers in de luxe sector”.

Klanten die aan het bovenstaande genoeg hebben, kunnen een pre-order plaatsen met een volledig terugbetaalbare aanbetaling van $100.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven