Karma introduceert veelzijdig E-Flex Platform

Karma introduceert veelzijdig E-Flex Platform

Karma Automotive introduceert een eigen elektrisch ‘skateboard’ platform. Het E-Flex Platform is naar eigen zeggen een zeer veelzijdig chassis. Het biedt “nieuwe mobiliteitsoplossingen voor elektrische voertuigen”. Volgens Karma is het platform geschikt voor elektrisch aangedreven bedrijfswagens, personenauto’s en supercars. Uiteraard wil Karma het ook aan andere fabrikanten verkopen.

Lagere ontwikkelingskosten

Net als Bollinger en Volkswagen gaat dus ook Karma verder dan alleen het bouwen van elektrische auto’s. Karma zag een grote vraag naar een nieuw, uiterst veelzijdig geëlektrificeerd platform. Voor veel fabrikanten zijn de kosten om zo’n nieuw EREV- of BEV-platform te ontwikkelen, te testen, te certificeren en te bouwen amper op te brengen. Meestal vergt het een investering van ongeveer een miljard dollar. Met Karma’s E-Flex Platform kunnen voertuigfabrikanten sneller elektrische voertuigen ontwikkelen, en tegen aanzienlijk lagere ontwikkelingskosten.

Revero GT

De eerste showcase van het platform is de Revero GT, een sportieve elektrische sedan met range-extender (EREV). Als onderdeel van het project zal Karma Automotive de komende weken nog diverse andere mogelijkheden voorstellen. Men spreekt van EREV-platforms, platforms voor BEV’s en conceptvoertuigen. Het doel van het project is om de groeiende hoeveelheid mogelijkheden van Karma te demonstreren. Daarnaast benadrukt men ook de high-tech toepassingen die het E-Flex Platform van Karma biedt, waaronder autonomie, software en hardware, kunstmatige intelligentie en geavanceerde transportoplossingen.

Multi-use oplossing

Karma’s platform kan worden geconfigureerd voor vijf soorten voertuigen. Karma kan een breed scala aan configuraties leveren en het platform zo verregaand aanpassen aan de wensen van de bouwer. Er zijn tot 22 verschillende mogelijke configuraties beschikbaar, die verschillende accuvarianten en verschillende aandrijfsystemen van de aandrijfmotor omvatten.

 

1 Commentaar

   Laat een reactie achter

   Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*   U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

   Terug naar boven