Kabinet wil samenwerkingen in de mobiliteitssector stimuleren

Het was een tijdje geleden aangekondigd en nu gelukkig ook definitief. Het kabinet stelt een bedrag van 150 miljoen euro beschikbaar voor een sectorspecifieke regeling om onderzoek naar schonere en slimmere mobiliteit te stimuleren.

Deze extra ondersteuning is bedoeld voor bedrijven en kennisinstellingen in de auto-industrie, luchtvaart en maritieme sector. Ze kunnen deze gebruiken voor onderzoek en innovatie. Het kabinet stelt de extra ondersteuning beschikbaar vanwege de teruglopende omzetten door de coronacrisis. Hierdoor staan de investeringen in onderzoek en ontwikkeling in de genoemde sectoren onder druk.

Focus op innovatie

Staatssecretaris Mona Keijzer (Economische Zaken en Klimaat): “We moeten ons bij het ondersteunen van ondernemers en onderzoekers in deze crisis richten op de korte én de lange termijn. Daarbij is er wat het kabinet betreft een duidelijke focus op innovatie: waar liggen de kansen op toekomstige banen en inkomsten? Met deze gerichte financiële ondersteuning kan de mobiliteitssector nog tijdens de coronacrisis beginnen met de ontwikkeling van nieuwe slimme en duurzame oplossingen. Dat draagt niet alleen bij aan het concurrentievermogen van Nederland, maar ook aan economisch herstel op de lange termijn. Nederland is Europees innovatieleider en dat willen we blijven.”

Samenwerkingen

Met deze regeling wil het kabinet samenwerkingen stimuleren tussen het mkb, grote bedrijven en kennisinstellingen in de mobiliteitssector. De investeringen in onderzoek en ontwikkeling zijn van groot belang voor het innovatievermogen. Ze leveren een belangrijke bijdrage aan de verduurzamingsopgave van de sector. De samenwerkingen van minimaal twee bedrijven, of van een bedrijf en een kennisinstelling, kunnen vanaf 17 mei een projectvoorstel indienen bij de RVO. Die voert de regeling namens het ministerie van EZK uit. Vervolgens zal een adviescommissie de projecten beoordelen.

Projecten

Een project moet gericht zijn op industrieel onderzoek of experimentele ontwikkeling en minimaal vijf miljoen euro aan subsidiabele kosten maken. De subsidie is bedoeld voor onderzoek- en ontwikkelingsprojecten (R&D) die op korte termijn kunnen starten en een looptijd hebben van maximaal vier jaar. Naar verwachting brengt de commissie in oktober van dit jaar een advies uit aan het ministerie van EZK over de selectie van de projecten. Het ministerie beslist op basis van dit advies welke projecten voor subsidie in aanmerking komen.

Vorig artikelOpel Vivaro-e Hydrogen met brandstofcel is al in september leverbaar
Volgend artikelElektrische Lamborghini laat nog even op zich wachten

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in