donderdag, 9 februari, 2023
Meer...
  Homee-NieuwsJidu Auto wil Tesla in het vizier nemen

  Jidu Auto wil Tesla in het vizier nemen

  Tesla lijkt voor leken misschien het enige bedrijf dat zich echt bezighoudt met elektrische auto’s. Het is misschien wel het bekendste ‘elektrische merk’, maar de Chinese concurrentie ligt op de loer, zoals we eerder schreven. Ook Jidu Auto wil zich op dit gebied gaan bewijzen.

  Elektrische auto’s in het premium segment

  Tesla maakt vooral elektrische auto’s in het premium segment. In datzelfde segment wil Jidu Auto uit China zich nu ook voegen. Om te laten zien dat het Jidu menens is, benadrukt het bedrijf nog een keer haar sterke punten op het gebied van autonoom rijden. Zo verklaarde CEO Xia Yiping al in diverse mediaoptredens dat het bedrijf kan concurreren met Tesla door gebruik te maken van de beschikbare data en algoritmen van het moederbedrijf.

  Xia is geen onbekende naam in de autowereld. Hij was voorheen technisch leider van in-car connectiviteit bij Fiat Chrysler. Volgens Xia staat de race onder autofabrikanten om intelligente voertuigen te bouwen in de kinderschoenen in China. De CEO van Jidu ziet grote kansen om de markt te veroveren.

  Concurreren op prijs

  Een tijdje geleden presenteerde Jidu, onderdeel van de Chinese zoekmachinegigant Baidu, een speciale versie van de eerste consumentenauto van het bedrijf, de Robo-01. Daarvoor werkte de fabrikant samen met Geely. Het bedrijf is van plan om in april 2023 de standaardversie te lanceren. Die moet dan vergelijkbaar zijn met een Tesla, maar dan tegen een ‘zeer concurrerende prijs’. Jidu wil er minstens 10.000 per maand van verkopen.

  Jidu Auto

  Experts vragen zich af of Jidu niet te laat om de markt te bestormen. Daarop heeft het bedrijf een antwoord: het bedrijf heeft volop de capaciteit om halfgeleiders te bouwen, algoritmen te bepalen en productiecapaciteit vrij te maken voor de ontwikkeling en fabricage van de voertuigen. Jidu wil een serieuze speler worden in het midden- tot high-end EV-segment. In China zullen de auto’s van Jidu meer dan 34 duizend dollar gaan kosten.

  Snel de markt op

  Jidu wil al behoorlijk snel de markt op. Al in het voorjaar van 2023 moeten de eerste auto’s beschikbaar zijn voor de verkoop aan consumenten. De consument kan de auto alleen bij de fabrikant zelf bestellen. Op die manier wil het bedrijf de controle over haar merkimago houden. In Shanghai staat ondertussen de eerste flagshipstore van Jidu klaar voor de opening. Tegen 2023 moeten er nog zo’n 46 binnenlandse stores bijkomen.

  Ondertussen is het natuurlijk afwachten tot Jidu ook de Europese markt wil of gaat veroveren. Uit de plannen van het bedrijf wordt vooral duidelijk dat het kansen ziet in China zelf. Maar over plannen in Europa zegt het bedrijf nog niets.

  Gerelateerd

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  - Advertisment -

  e-Nieuws

  Rose Reveal Plus: een e-bike die eruitziet als een gewone racefiets

  Bij de meeste e-bikes zie je al van afstand dat het geen normale fiets is. Niet iedereen is daar erg van gecharmeerd. Daarom heeft het Duitse Rose Bikes de Reveal Plus ontwikkeld. Een elektrische racefiets die qua uiterlijk amper te onderscheiden is van een normale racefiets. Je zou er bijna mee kunnen valsspelen.

  e-Videos