Jeep Wrangler BEV Concept

Jeep presenteert volgende maand de elektrische Wrangler BEV

Ook Jeep gaat de komende jaren diverse modellen met een plug-in hybride en volledig elektrische aandrijving op de markt brengen. Er zijn al twee Jeeps PHEV’s en Jeep heeft nog twee plug-in hybrides aangekondigd. Interessanter is de komst van de volledig elektrische “Wrangler BEV Concept”.

Jeep zet dus behoorlijk grote stappen richting elektrificatie. De Wrangler 4xe plug-in hybride is zojuist gelanceerd en ook een 4xe-versie van de nieuwe Grand Cherokee is in aantocht. Ondertussen is Jeep ook druk bezig met de eerste volledig elektrische productieauto. Die zou er wel eens sneller kunnen zijn dan menigeen denkt.

The Road Ahead

De commercial van Jeep tijdens Super Bowl LV is een verwijzing gezien naar een nieuw onderdeel op de website van Jeep-website met de titel ‘The Road Ahead’. In die commercial was overigens een hoofdrol weggelegd voor Bruce Springsteen. Nu die onlangs dronken achter het stuur is betrapt heeft Jeep die commercial maar snel offline gehaald en vervangen door een andere commercial over hetzelfde onderwerp.  Zoals de titel ‘The Road Ahead’ al doet vermoeden, krijgen bezoekers daar een voorproefje van Jeeps plannen voor de nabije toekomst. Onder anderen over de lancering van een nieuwe Grand Wagoneer, autonoom rijden, online bestellen en de komst van de eerder genoemde plug-in hybrides.

Jeep Wrangler BEV Concept

 

Wrangler BEV Concept

Bijna onzichtbaar door de grote hoeveelheid andere items, staat daar ook iets over de eerste volledig elektrische Wrangler. De tekst onder het kopje “All-Electric Wrangler BEV Concept” zegt genoeg: “We plan to reveal a 100% battery powered Wrangler BEV concept vehicle.” Ook staat erbij dat die onthulling een onderdeel van de “Easter Jeep Safari in Moab, Utah” is. Oftewel: tijdens dat evenement, dat op 27 maart begint, gaat Jeep de Wrangler BEV onthullen.

Jeep Wrangler BEV Concept

Aandrijflijn met transmissie en tussenbak

Met een beetje geknutsel hebben we twee (redelijk) fatsoenlijke afbeeldingen van de website van Jeep kunnen halen. Het silhouet van de Wrangler vertoont weinig nieuws. De exploded view laat wat dat betreft meer zien. Die doet vermoeden dat in de Wrangler BEV de elektromotor is gekoppeld aan een traditionele transmissie en tussenbak. Jeep vervangt de verbrandingsmotor dus gewoon door een elektromotor. Waarschijnlijk zal Jeep de bestaande off-road-technologie ook wel aanpassen voor gebruik met een elektrische aandrijflijn. Qua uiterlijk verwachten we weinig verschillen met de bovenaan afgebeelde Jeep Wrangler 4xe.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven