maandag, 11 december, 2023
Meer...
  Homee-NieuwsJeep geeft beelden van eerste elektrische model vrij

  Jeep geeft beelden van eerste elektrische model vrij

  Het iconische Amerikaanse merk Jeep heeft de eerste beelden onthuld van zijn aankomende elektrische SUV. Jeep deelt verder geen details of zelfs de naam van het voertuig vrij, maar bevestigde wel dat de eerste elektrische Jeep in 2023 op de markt zal komen.

  Elektrificatie

  Jeep is langzamer geweest op het vlak van elektrificatie, als we het merk vergelijken met veel van zijn rivalen. De autofabrikant bracht alleen plug-in hybride versies van de Wrangler en Grand Cherokee SUV’s. Verder heeft men de hybride Trailhawk in de planning, een offroad-versie van de Grand Cherokee. De nu nog naamloze SUV die volgend jaar uitkomt, zal daarom de eerste volledig elektrische auto van Jeep worden.

  Onlangs kondigde de Amerikaanse autofabrikant aan dat het tegen 2025 “emissievrije” versies van al zijn voertuigen zal uitbrengen. Volgens een eerdere aankondiging wil Jeep “het groenste en duurzaamste SUV-bedrijf” worden. Daartoe rekent men ook de plug-hybride varianten. Zo groen is ‘groen’ dus ook weer niet. Ook moeten we niet denken dat we op korte termijn nog meer elektrische Jeep’s tegemoet kunnen zien.

  Elektrische Jeep

  Elektrische Jeep

  De nieuwe elektrische Jeep EV past uiteraard precies binnen de uitgebreide elektrificatieplannen van het grote Stellantis. Carlos Tavares, topman van Stellantis, onthulde de beelden van Jeep’s eerste elektrische SUV tijdens de presentatie van de nieuwste strategie van de groep. Het voertuig zal begin volgend jaar op de markt komen. Tot die tijd zal er amper aanvullende informatie over de elektrische Jeep komen, lichtte Stellantis toe.

  Formaat?

  Ook is het nog niet bekend of er inderdaad een kleinere Jeep is gepland. Er waren eind vorig jaar namelijk geruchten over een kleinere elektrische SUV, die onder de compacte Renegade zou worden gepositioneerd. Maar het zou ook kunnen dat de zojuist aangekondigde elektrische Jeep die men nu aankondigt, dat kleinere model is. Want de beelden van de elektrische SUV die men presenteerde, zeggen nog heek weinig over het formaat. Het enige dat wel duidelijk is, is dat het geen grote SUV wordt.

  Gerelateerd

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Meer e-Nieuws

  e-Videos