donderdag, 18 april, 2024
Meer...
  Homee-NieuwsJeep Avenger gekozen tot Car Of The Year 2023

  Jeep Avenger gekozen tot Car Of The Year 2023

  De winnaar van de verkiezing voor de Car Of The Year 2023 is bekend, het is de nieuwe, volledig elektrische Jeep Avenger geworden. De winnaar van deze zeer gerespecteerde prijs, die dit jaar voor het 60e jaar wordt uitgereikt, werd gekozen door een jury van 57 journalisten uit heel Europa.

  In totaal werden zeven finalisten gekozen voor Car Of The Year 2023. De Avenger, die overigens ook de allereerst volledig elektrische Jeep is, versloeg in de finale dus zes andere kanshebbers en dat waren uiteraard niet de minsten, namelijk de Volkswagen ID Buzz, Nissan Ariya, Kia Niro, Renault Austral, Peugeot 408 en het duo Subaru Solterra en Toyota BZ4X.

  De Jeep Avenger wist de titel bij de belangrijkste Europese autoprijs met een behoorlijke voorsprong te behalen. Hij behaalde 328 punten terwijl de nummer 2 – de Nissan Ariya – 241 punten haalde. De nummer 3 werd de VW ID. Buzz met 241 punten.

  Gevarieerder aanbod

  Waar we vorig jaar zagen dat het vooral de volledig elektrische modellen waren die de rangorde aanvoerden, waren de kanshebbers dit jaar gevarieerder. De Renault en Peugeot hebben immers een hybride aandrijving.

  De juryleden konden ieder in totaal 25 punten toekennen. Deze punten moesten zij verdelen over ten minste vijf modellen terwijl zij aan ieder model niet meer dan 10 punten mochten toekennen. De winst voor de Jeep Avenger blijkt niet alleen uit de totaalscore, maar ook uit de ranglijsten van de deelnemende journalisten. De Avenger kwam maar liefst 21 keer op de eerste plaats bij de stemming. Zestien autojournalisten kozen de VW Buzz als winnaar.

  De prijs van de 60e editie van de meest prestigieuze autoprijs werd voor het eerst uitgereikt op de Autosalon van Brussel. Antonella Bruno, directeur van Jeep Europe, ontving de prijs uit handen van nieuwe Auto van het Jaar voorzitter Soren Rasmussen en COTY directeur Frank Janssen. “Ik ben waanzinnig trots op deze prijs,” zei Bruno.

  Amerikaans merk, maar ontwikkeld in Europa

  De nieuwe Avenger is niet alleen het eerste volledig elektrische model van Jeep, hij is ook in Europa ontwikkeld voor de Europese markt en wordt ook in Europa gebouwd. Voor Antonella Bruno is de Avenger een echte gamechanger. “Het zal nieuwe klanten naar ons merk brengen.” Toen de Jeep Avenger als winnaar werd aangekondigd, staken zij en haar collega’s de armen omhoog van vreugde.

  Gerelateerd

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Meer e-Nieuws

  e-Videos