Jaguar werkt waarschijnlijk aan nieuwe, hoogwaardigere line-up, te beginnen met drie elektrische SUV’s.

Drie elektrische SUV's in nieuwe line-up Jaguar

Onder leiding van de nieuwe CEO Thierry Bolloré gooide Jaguar het roer behoorlijk om. Bolloré is van mening dat Jaguar een nieuwe start in een wat hoger marktsegment moet maken. Daarom liet hij zelfs de vergevorderde ontwikkeling van de nieuwe elektrische XJ staken, ten faveure van drie elektrische SUV’s.

Nieuwe line-up

Wat betreft elektrische modellen leek Jaguar een paar jaar geleden een goede start te maken met de I-Pace SUV. Hoewel dat model in het begin behoorlijk goed verkocht, heeft Jaguar er niet echt een fatsoenlijke marktpositie mee weten te bereiken. Bolloré denkt evengoed dat Jaguar meer succes met SUV’s en cross-overs zal hebben dan met traditionele sedans. Daarom heeft Bolloré de ontwerpers weer achter de tekentafel gezet.

Volgens het Engelse magazine Autocar zouden de ontwerpers drie behoorlijk forse elektrische SUV’s moeten bedenken, die alle op het nieuwe Panthera platform zullen staan. Ook beweert Autocar dat de nieuwe modellen samen met Magna-Steyr worden ontwikkeld, de contractfabrikant van de I-Pace. Toch verwacht men dat Jaguar de drie nieuwe modellen in het Verenigd Koninkrijk zal gaan bouwen. De fabriek in Solihull is een kanshebber omdat die op de nominatie staat om te worden uitgebreid en omgebouwd voor de productie van EV’s.

Bolloré verwacht dat Jaguar met de elektrische SUV’s in 2025 weer op een productie van zo’n 50.000 eenheden per jaar zal komen. Volgens Autocar zal de huidige line-up van Jaguar, zodra de nieuwe modellen beschikbaar zijn, waarschijnlijk komen te vervallen.

Drie elektrische Jaguar SUV’s

De kleinste SUV zou ongeveer even groot als de Porsche Taycan Cross Turismo moeten zijn. We kunnen dan raden hoe groot de andere twee modellen ongeveer zullen worden. Dat kleinste model zal verkrijgbaar zijn met twee en vier deuren. Ook kunnen klanten kiezen uit achterwiel- en vierwielaandrijving. De prijzen zullen bij ongeveer een ton beginnen. Men zegt dat we in 2024 een eerste voorproefje van dit model mogen verwachten. Met het grootste model wil Jaguar zich op de Amerikaanse en Chinese markt richten. Deze krijgt achterin een zee aan ruimte en zal ook erg luxe worden. Deze zal vanaf ongeveer anderhalve ton verkrijgbaar zijn.

Vorig artikelLes Elektrisch stimuleert rijlessen met elektrische auto’s
Volgend artikelOok BMW gaat aan de slag met Google Android Automotive OS

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in