Elektrische Jaguar E-type Zero klassieke sportwagen

Jaguar stopt met de E-type Zero

Prachtig toch? Een geëlektrificeerde klassieke Jaguar E-Type. Geëlektrificeerd door Jaguar zelf, met behulp van de technologie van de I-Pace. Helaas heeft Jaguar moeten besluiten om het project voorlopig te staken, zoals uit de berichtgeving richting de geïnteresseerden blijkt.

Jaguar E-type Zero

In 2017 liet Jaguar met de E-type Zero een voorbeeld zien van een geëlektrificeerde versie van deze iconische sportwagen. De Jaguar E-type Zero was voorzien van een elektrische aandrijving met een 220 kW motor en een accupakket van 40 kWh. Hiermee zou de elektrische Jaguar E-type een actieradius van ongeveer 270 kilometer krijgen.Genoeg power en bereik voor een heerlijk dagje emissievrij touren. De elektrische aandrijflijn is speciaal voor de E-type Zero ontwikkeld. Het accupakket heeft dezelfde afmetingen en hetzelfde gewicht als de zescilinder XK-motor van de oorspronkelijke E-type XK. Hij wordt ook op precies dezelfde plaats wordt geplaatst als de XK-motor. De elektromotor en reductiekast is dezelfde plaats als de versnellingsbak gemonteerd. Het totale gewicht is 46 kilo lager dan van de originele E-type en de gewichtsverdeling is nagenoeg gelijk. Verder werden de originele koplampen vervangen door exemplaren met ledlampen en werd er een digitaal instrumentenpaneel geplaatst.

Veel belangstelling voor klassieker met moderne I-Pace technologie

Daar kwamen vorig jaar ontzettend veel positieve reacties op. Daarom besloot Jaguar Classics die volledig elektrische E-Type ook te koop aan te bieden. Hierbij wordt de jarenlange restauratieknowhow van Jaguar Classics dus gecombineerd met de moderne technologie van de I-PACE. Ook zouden bestaande eigenaars van een E-Type de mogelijkheid hebben om hun eigen voertuig door Jaguar Classics te laten elektrificeren. Dat zouden ze ook zelf kunnen doen door middel van een ombouwset. Bovendien zou de ombouw “reversible” zijn. Op die manier blijft de authenticiteit van het basisvoertuig behouden.

Project Zero voorlopig gestaakt

De productie van de elektrische Jaguar E-type Zero zou komende zomer starten. Helaas heeft de Britse autofabrikant de productie van een volledig elektrische versie van de Jaguar E-type met I-Pace-technologie stopgezet. Paul Hegarty, een van de managers van Jaguar Land Rover Classic, informeerde de kopers van de E-Type Zero als volgt:

“Ik stuur je dit bericht omdat je als een van de eersten geïnteresseerd was in de volledig elektrische Jaguar E-Type Zero. Tot mijn spijt moet ik je mededelen dat we een moeilijk besluit hebben genomen om de ontwikkeling van de productieauto voorlopig te onderbreken. Terwijl we ernaar uitkijken om dit innovatieve voertuig en deze innovatieve technologie in de toekomst beschikbaar te maken voor onze klanten, richten we onze middelen nu op de volgende generatie klassieke producten en diensten van de hoogste kwaliteit”.

Hegarty geeft dus aan dat ze de productie “voorlopig onderbreken”. Er gloort dus nog hoop aan de horizon. Hoe groot de kans is dat we in de nabije toekomst toch nog een Jaguar E-type Zero komt, is moeilijk in te schatten. Jaguar heeft namelijk geen reden voor het stopzetten van het project genoemd.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven