Jaguar I-Pace pakt maximale score in Euro NCAP-botsproeven

We hadden niet anders verwacht, maar de volledig elektrische Jaguar I-Pace heeft zojuist de maximale score behaald in de Euro NCAP-botsproeven. Dat betekent dat de Britse SUV vijf sterren op zijn naam mag schrijven.

De totale Euro NCAP-score valt uiteen in vier categorieën: inzittendenveiligheid, kinderveiligheid, voetgangersveiligheid en de werking van passieve en actieve veiligheidssystemen. De I-Pace scoorde daarop respectievelijk 91, 81, 73 en 81 procent. De Jaguar was in goed gezelschap. Ook de Audi Q3, BMW X5, Hyundai Santa Fe, Peugeot 508, Volvo S60 en V60 scoorden maximaal. De Fiat Panda – die al sinds 2011 op de markt is – en de gloednieuwe Jeep Wrangler deden het slechts. De Fiat kreeg geen enkele ster, de Jeep slechts één.

Twee elektromotoren

De Jaguar I-Pace wordt aangedreven door twee elektromotoren met een gecombineerd vermogen van 400 pk en 696 Nm koppel. Hij gaat in 4,8 seconden van 0 naar 100 km/h en is goed voor een WLTP-bereik van 480 kilometer. Hang hem aan een 100 kW-laadpaal en de I-Pace is binnen 40 minuten weer voor 80 procent vol. Met een simpele 7 kW-wallbox duurt het volledig opladen evenwel tien uur, wat dus mooi ‘s nachts kan gebeuren.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven