Wordt de volgende F-Type elektrisch? Jaguar denkt erover na

Jaguar twijfelt. Moet de F-Type een volbloed sportwagen met een benzinemotor worden? Of is het tijd om een elektrische aandrijflijn in het model te lepelen? Het Britse merk neigt naar dat laatste, aldus designdirecteur Ian Callum.

“Zullen we van de volgende F-Type een ‘old-school’ sportwagen maken? Of maken we van het model onze allereerste volledig elektrische sportwagen? Het is een ontzettend moeilijke beslissing”, aldus Callum tegenover Autocar. “Ik kan wel zeggen dat de elektrische optie voor ons steeds interessanter klinkt.” Naar verwachting blijft de huidige F-Type nog zo’n drie jaar in productie. Callum bevestigt dat de ontwikkeling van de opvolger binnenkort begint.

Designuitdaging

“Het prestatiepotentieel van een elektrische auto is hoog”, aldus Callum. “De kick die je krijgt van de directe acceleratie is heel verslavend. Bovendien bewijst de I-Pace dat een EV ook een dynamisch weggedrag kan hebben.” De enige uitdaging zou het ontwerp van de auto zijn, denkt Callum. “Omdat de batterijen onder de vloer gemonteerd moeten worden, zal het model iets hoger zijn, maar dat zie ik als een interessante uitdaging.”

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven