Isuzu en Honda onderzoeken mogelijkheden zware waterstoftrucks met brandstofcellen

Isuzu en Honda gaan mogelijkheden zware waterstoftrucks onderzoeken

De e-mobiliteit zorgt voor heel wat samenwerkingsverbanden waarbij kennis, ervaring en capaciteiten worden gedeeld. Ook Isuzu en Honda gaan samenwerken. Beide bedrijven gaan namelijk onderzoek doen naar zware waterstoftrucks met brandstofcellen.

Isuzu Motors Limited en Honda R&D Co., Ltd., een R&D-dochteronderneming van Honda Motor Co., Ltd., hebben een samenwerkingsovereenkomst ondertekend. De bedrijven gaan gezamenlijk onderzoek doen naar zware vrachtwagens met brandstofcellen (FCEV’s).

Onderzoek naar uiteenlopende soorten aandrijflijnen

De automobielindustrie moet de uitstoot van uitlaatgassen/koolstoffen verminderen om zo de ecologische footprint te verminderen. Ook moet de industrie initiatieven nemen om het gebruik van hernieuwbare energie te bevorderen. Deze omstandigheden zijn voor Isuzu – een van de grootste Japanse fabrikanten van bedrijfsvoertuigen – aanleiding om het gebruik van koolstofarme en duurzame energie te bevorderen. Isuzu heeft verschillende aandrijflijnen onderzocht en ontwikkeld, waaronder schone dieselmotoren, motoren voor aardgasvoertuigen alsmede aandrijflijnen voor elektrische voertuigen. Samen komen deze tegemoet aan een breed scala aan behoeften van de klant en de wijze waarop deze de voertuigen gebruikt. Parallel hieraan werkt ook Honda aan de realisatie van emissievrij vervoer. Daarom onderzoekt en ontwikkelt Honda naast hybride en elektrische voertuigen ook al meer dan 30 jaar brandstofcelvoertuigen (FCEV’s).

Isuzo elektrische truck met Honda brandstofcellen

Gezamenlijk doel

Er zijn nog steeds enkele kwesties die Isuzu en Honda moeten aanpakken om het gebruik van brandstofcellen en waterstof te stimuleren. Dat betreft vooral het kostenplaatje en de infrastructuur. Het zijn niet alleen de individuele bedrijven die dit moeten oppakken. De hele sector moet hierin op grotere schaal initiatieven nemen. Tegen deze achtergrond streeft Isuzu naar een uitbreiding van de volgende generatie aandrijflijnen voor zware vrachtwagens. Tegelijkertijd streefde Honda naar een uitbreiding van de toepassing van haar brandstoftechnologieën die verder gaan dan het gebruik voor personenauto’s. Dat zou namelijk een vooruitgang zal betekenen in de richting van een maatschappij waarin vaker waterstofvoertuigen worden gebruikt. Door dezelfde technologische onderzoeksdoelstellingen te delen, bereikten de twee bedrijven een overeenkomst om gezamenlijk onderzoek te doen naar zware waterstoftrucks.

Sterke punten

In de samenwerking willen de bedrijven gebruik maken van elkaar sterke punten. Isuzu heeft een ruime ervaring op het gebied van zware vrachtwagens. Honda heeft weer een jarenlange ervaring in brandstofcellen. De twee bedrijven ernaar om samen de basis te leggen voor basistechnologieën zoals aandrijf- en voertuigcontroletechnologieën met brandstofcellen.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven