Ionity introduceert nieuwe abonnementen voor nog voordeliger snelladen

Snelladen bij Ionity

Snelladen bij Ionity wordt een stuk betaalbaarder met de introductie van twee nieuwe abonnementen: Ionity Passport Power en Ionity Passport Motion. Deze abonnementen bieden aanzienlijk lagere tarieven dan ad-hoc laden en zijn beschikbaar in twaalf Europese landen, waaronder Nederland.

Ionity Passport Power en Motion: de verschillen

Ionity Passport Power is gericht op frequente gebruikers van snelladers, met een maandelijks bedrag van €11,99 en een kWh-tarief van €0,39. De eerste maand betaal je slechts € 7,99 abonnementskosten. ). Ionity heeft uitgerekend dat het abonnement al lonend is als je meer dan twee keer per maand oplaadt, uitgaande van ruim 300 afgelegde kilometers (met een gemiddeld verbruik van 20 kWh/100 km. En daarboven profiteer je nog meer van de lagere kWh-prijs.

Het Ionity Passport Motion abonnement is daarentegen ideaal voor wie minder vaak snellaadt, met een maandelijks bedrag van €5,99 (eerste maand 3,99) en een kWh-tarief van €0,49. Beide abonnementen bieden aanzienlijke besparingen ten opzichte van ad-hoc laden en het oude Ionity Passport-abonnement. Het lage maandbedrag betaalt zich volgens Ionity al terug vanaf één oplaadsessie per maand, wat overeenkomt met ongeveer 150 afgelegde kilometers (met een gemiddeld verbruik van 20 kWh/100 km).

De voordelen voor elektrische rijders

De nieuwe tarieven maken snelladen bij Ionity een stuk aantrekkelijker voor een breder publiek. Voorheen werden de hoge laadkosten vaak als een drempel ervaren voor elektrisch rijden, maar met deze abonnementen wordt snelladen een stuk toegankelijker.

Een voorbeeld: een Volkswagen ID.3 met een accucapaciteit van 77 kWh kan met Ionity Passport Power voor iets meer dan €21 worden opgeladen van 10 tot 80% SoC. Bij ad-hoc laden zou dit wellicht het dubbele kosten.

Ionity’s ambities voor de toekomst

De introductie van deze nieuwe tarieven past in Ionity’s strategie om snelladen toegankelijker te maken voor iedereen. Met deze nieuwe abonnementen zijn de zo vaak genoemde hoge laadkosten niet langer een excuus om de overstap naar elektrisch rijden uit te stellen. Naast het verlagen van de laadkosten, investeert Ionity ook nog steeds in de uitbreiding van het laadnetwerk. Samengevat betekent dit meer laadstations, minder laadstress, lagere kosten en meer vrijheid voor elektrische rijders.

 

Vorig artikelDe Volkswagen Transporter T7: Een Bulli met een vleugje Ford
Volgend artikelVolkswagen gaat elektrische auto van 20.000 euro ontwikkelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in