Ionity, het laadnetwerk dat Duitsland opent voor de Nederlandse EV-rijder

Het lijkt zo eenvoudig, plaats een honderdtal (super)snelladers op louter A1-locaties, voornamelijk in Duitsland, langs de Autobahn dus. En je hopt met je elektrische auto zo van laadpunt naar laadpunt, richting de Alpen, waar wij Nederlanders graag vertoeven. Maar dat dit geen eenvoudig kunstje is, blijkt wel uit het feit dat diverse gekende autofabrikanten zich bij deze co-productie hebben aangesloten. Met een hoofdvestiging in München lijkt het niet meer dan logisch dat BMW aan boord is, net als Daimler (onder andere Mercedes en Smart), als ook de Volkswagen Group en Ford Motor Company. Het volgende merk dat voorzichtig flirt met Ionity is Tesla.

Maar wat is Ionity eigenlijk? Feitelijk komt het nieuw uit te rollen netwerk enigszins overeen met de laadinfrastructuur die Tesla inmiddels ook heeft uitgerold. Een netwerk met snelladers, die tot wel 350 kW aan capaciteit hebben. Voorbereid op de toekomst dus. Een toekomst waar EV’s zijn die een dergelijke laadcapaciteit aankunnen. Ionity gaat werken met de bekende CCS stekker, de Combo. Om de razendsnel toenemende hoeveelheid elektrische auto’s te kunnen voorzien van nieuwe energie, zal elk Ionity-station voorzien zijn van minimaal zes laadpunten. Overigens beperkt Ionity zich niet tot Duitsland; in Frankrijk zijn al enkele Ionity-stations in werking, net als in Denemarken, Zwitserland en Oostenrijk. In 2020 voorziet Ionity in minimaal 400 laadstations, op dit moment zijn er 13 punten in werking, en is de schop op 24 plekken inmiddels in de grond gegaan. Naast de gebruikelijke laadpassen kun je ook afrekenen met je telefoon; smartphone payments. Om het freedom to drive credo van Ionity waarde te geven, hanteert Ionity het nummer Acht. De Acht van 2018. Of je nou in euro, Britse pond of Zwitserse frank afrekent, elke lading betaal je in de munteenheid van waar je je bevindt; acht euro, acht pond of acht frank. Het laat zich raden dat een lading bij Ionity volgend jaar waarschijnlijk negen euro, pond of Zwitserse frank gaat kosten. In Scandinavië kost een sessie 80 Noorse, Zweedse of Deense kronen. Je EV laden kost je dus in Zweden het minst, omdat de Zweedse kroon het laagst staat.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven