Ionity laadzuilen

Ionity bestelt 324 HPC-laders bij ABB

ABB heeft van Ionity een vervolgopdracht ontvangen voor de levering van nog eens 324 HPC-laadstations. Deze worden tijdens de tweede uitbreidingsfase – tegen het einde van dit jaar – geïnstalleerd. Het Ionity-netwerk spreidt zich uit over 24 landen.

Nieuw eigen ontwerp

In 2018 kreeg ABB de eerste order voor de levering van 340 HPC-laders. Dit waren nog de Terra-laadzuilen, conform het eigen ontwerp van ABB. Op de IAA presenteerde Ionity, een joint venture van BMW, Daimler, Ford, Audi, Porsche en binnenkort waarschijnlijk ook Hyundai & Kia een nieuw eigen ontwerp van de laadzuilen. Die werden op dat moment uitsluitend geproduceerd door Australische bedrijf Tritium. Omdat Ionity een voorkeur voor het werken met meerdere leveranciers heeft, bestelt Ionity ook laadzuilen bij ABB. De nieuwe HPC-laders hebben – net als de huidige – een laadcapaciteit tot 350 kW.

Comfortabeler, veiliger en eenvoudiger laden

Het nieuwe ontwerp is het resultaat van een gebruikersanalyse door Designworks en zou de laadervaring comfortabeler, veiliger en eenvoudiger moeten maken. Een van de meest opvallende kenmerken is het verlichtingsconcept waarmee Ionity twee doelen nastreeft: de laadstations moeten op afstand herkenbaar zijn. Door de herkenbare verlichting kan men de laadzuilen bij de tankstations langs de snelweg makkelijker vinden. Bovendien verlicht de LED-lichtring op de 2,60 meter hoge laadzuil ook het gebied rond de kolom. Daardoor wordt het opladen in het donker een stuk aangenamer. Deze zogenaamde Halo-lichtring toont net als nu de laadstatus in verschillende kleuren.

Kabelgeleiding en display verbeterd

In vergelijking met de huidige laadstations, is de kabelgeleiding bij het nieuwe ontwerp verbeterd. De kabel wordt nu vanaf bovenaan geleid. Daardoor is de oplaadkabel gemakkelijker in te steken en hoeft hij niet over de grond te slepen. Ook is er een nieuwe display, die de laadervaring van de klant verbetert. Het eigen Ionity HMI-systeem heeft een intuïtievere menunavigatie en is bovenal universeel. De klant moet hierdoor geen verschil meer merken tussen de laadzuilen van verschillende leveranciers. Dat geldt dus ook voor het uiterlijk en de kabelgeleiding. Daardoor zijn dit echt Ionity-laadzuilen waarin je niets meer van de leverancier (Tritium of ABB) kunt herkennen. Er zijn ook enkele Ionity laadlocaties met laadzuilen van Porsche Engineering. Het is niet bekend of Porsche in de toekomst ook laadzuilen volgens het nieuwe Ionity ontwerp gaat leveren.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven