Ion Park wordt Ford’s wereldwijde ontwikkelings- en productiecentrum voor accu’s

In Romulus in het Amerikaanse Michigan zal Ford zijn nieuwe, wereldwijde ‘battery center of excellence’ oprichten. In het Ford Ion Park wil de Amerikaanse autofabrikant de ontwikkeling van de accu- en accuceltechnologie versnellen en er ook accu’s gaan produceren.

Ford Ion Park, een nieuw samenwerkend ontwikkelingslaboratorium dat volgend jaar wordt geopend, vertegenwoordigt 100 miljoen dollar van de 185 miljoen dollar die Ford heeft geïnvesteerd in het ontwikkelen, testen en bouwen van accucellen en celarrays voor voertuigen. Het maakt deel uit van de 30 miljard dollar die het bedrijf tot 2025 in elektrificatie wil investeren.

“Ford maakt nu al werk van zijn plan om de elektrische revolutie te leiden met sterke nieuwe voertuigen, waaronder de Mustang Mach-E, de 2022 E-Transit die eind 2021 beschikbaar is alsmede de 2022 F-150 Lightning die vanaf de lente van volgend jaar beschikbaar is”, aldus Anand Sankaran, directeur van Ford Ion Park. “Het nieuwe lab zal Ford helpen het ontwikkelingsproces van accu’s te versnellen om nog capabelere, betaalbare accu’s te leveren.”

Baanbrekende accucelontwerpen

Ford zal een bestaande faciliteit van 270.000 m² ombouwen en renoveren om er tot 200 ingenieurs te huisvesten. Ook wil men er uiterst hoogwaardige apparatuur plaatsen voor proefgebruik voor elektrode-, cel- en arrayontwerp en productie-engineering en innovatie. Het lab zal gebruik maken van state-of-the-art technologie om nieuwe productietechnieken te testen die Ford in staat zullen stellen baanbrekende accucelontwerpen met nieuwe materialen te onderzoeken en snel op schaal te brengen als onderdeel van haar plan om batterijcellen en batterijen verticaal te integreren.

Van de mijnen tot de recycling, het Ford Ion Park team werkt samen met deskundigen uit de hele onderneming, waaronder experts van Ford’s eerder aangekondigde Battery Benchmarking and Test Laboratory, Ford Customer Service Division, plus belangrijke leveranciers en partners.

Michigan

Ook is het een hernieuwd engagement om Michigan centraal te stellen in de focus op EV’s. Al in 2010 beloofde Ford om in Michigan een ‘center of excellence’ voor elektrische voertuigen te bouwen. De Amerikaanse autofabrikant koos voor het nieuwe lab de locatie in Romulus mede vanwege de mogelijkheden tot een snelle uitwisseling van technologie.

Arbeidsplaatsen

Ford zegde toe om de geheel nieuwe, volledig elektrische Ford F-150 Lightning te assembleren in het Rouge Electric Vehicle Center in Dearborn, Michigan. Ook zei het 500 directe banen toe te voegen met de steun van het Good Jobs for Michigan Program. In mei gaf Ford de Van Dyke Transmission Plant, die een halve eeuw oud is, een nieuwe naam: Van Dyke Electric Powertrain Center. De productielijn wordt uitgebreid om elektrische motoren en elektrische aandrijflijnen voor hybride en volledig elektrische voertuigen te produceren. Daardoor zullen in totaal 225 banen in Michigan behouden blijven.

“De investering van Ford in onderzoek naar en ontwikkeling van accu’s in Romulus zal honderden goedbetaalde banen opleveren, innovatief talent aantrekken naar Michigan en ons helpen de wereldleider te blijven op het gebied van geavanceerde mobiliteit en productie”, aldus gouverneur Gretchen Whitmer. “Ford is een Amerikaans icoon dat meer dan een eeuw zijn stempel op de wereld heeft gedrukt, en met het onderzoek dat in Ford Ion Park zal plaatsvinden, zullen zij de volgende eeuw vormgeven en tegelijkertijd de uitstoot verminderen en de elektrificatie versnellen.” Sankaran voegde daar aan toe: “We zijn dankbaar voor de steun van het MEDC en het Michigan Strategic Fund bij het helpen opzetten van Ford Ion Park in Romulus”.

Vorig artikelOverstromingen: dramatisch maar ook mooie testcase waterbestendigheid elektrische auto’s
Volgend artikelVolkswagen ID.5: meer dan een ID.4 met een andere daklijn?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in