Invasie in Oekraïne zal leiden tot hogere prijzen EV’s

Lithium grondstoffen duurder elektrische auto's duurder

De invasie van Rusland in Oekraïne heeft de prijzen van grondstoffen voor accu’s, zoals nikkel en lithium, flink opgedreven. Dat zal fabrikanten van elektrische auto’s ongetwijfeld noodzaken om de prijzen te verhogen.

Lithium wordt steeds duurder

Van lithium, de meest gebruikte grondstof voor EV-accu’s, werd vorig jaar meer dan ooit verhandeld. Logisch, omdat de verkoop van elektrische voertuigen toen wereldwijd een enorme vlucht nam. De verkoop van elektrische voertuigen blijft stijgen. Volgens een schatting van Bloomberg zullen er in dit jaar wereldwijd meer dan 10 miljoen EV’s worden verkocht, ook al vormen het wereldwijde tekort aan halfgeleiders en de oorlog in de Oekraïne een belemmerende factor. Die stijgende vraag, in combinatie met het tekort, zal voor een stijging van de prijzen zorgen. De oorlog zal de grondstoffenrally helaas nog een extra boost geven.

Prijzen grondstoffen zijn “schandalig”

De markt voor lithiumcarbonaat lijkt bijna onverzadigbaar. De gemiddelde spotprijs van lithium is volgens onderzoeksbureau Shanghai Metals Market de afgelopen drie maanden bijna verdubbeld. En dat nadat hij vorig jaar al met 434% was gestegen. Door de snelle prijsstijging van deze belangrijke grondstof proberen Chinese accufabrikanten nu echt overal ter wereld lithium te bemachtigen. Het moge voor zich spreken dat dit tot een verdere prijsopdrijving leidt. In de wandelgangen wordt hier en daar al het woord “schandalig” genoemd, als het om de huidige prijzen gaat. De EV-fabrikanten die ervan afhankelijk zijn, worstelen met het vooruitzicht dat ze hogere kosten moeten doorberekenen aan hun klanten.

Auto’s worden onherroepelijk duurder

Er zijn al tekenen dat de kosten in de toeleveringsketen aan het stijgen zijn. BloombergNEF schat dat de kosten van accupakketten in 2022 met 2% zullen zijn gestegen. Aangezien accu’s een vrij hoog aandeel in de kostprijs van een EV hebben, en ook andere grondstoffen duurder worden, evenals de energie om auto’s te produceren, zal dit onherroepelijk tot een prijsstijging van de auto’s leiden.

BYD en XPeng hebben in ieder geval al hun prijzen verhoogd. SAIC-GM-Wuling Automobile, dat in China de meest populaire EV op de markt brengt, heeft zijn prijzen met ongeveer 10% moeten verhogen. Ook Tesla heeft in China de prijzen behoorlijk moeten verhogen. We mogen verwachten dat andere fabrikanten zullen volgen.

Ongelukkig moment

Die prijsstijging komt op een heel ongelukkig moment. Namelijk het moment dat elektrische auto’s qua TCO (Total Cost of Ownership) voordeliger dan auto’s met een verbrandingsmotor aan het worden zijn. Dat zouden de autofabrikanten kunnen realiseren doordat ze de accucellen steeds goedkoper in konden kopen. Maar dat is nu dus niet het geval. Dat kantelpunt, dat volgens BloombergNEF rond 2024 zou zijn, zal daardoor een paar jaar later komen. Dat zou de verkoop van EV’s af kunnen remmen en wel eens tot gevolg kunnen hebben dat heel wat landen hun klimaatdoelen niet gaan halen.

– Foto (© Jaguar) is ter illustratie –

Vorig artikelVinfast voegt daad bij woord en bouwt fabriek in de Verenigde Staten
Volgend artikelQEV Technologies gaat in D-Hub Barcelona het nieuwe EV-merk Zeroid opzetten

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in