Introductie nieuwe duurtester: Volvo C40 Recharge

Nadat we een half jaar met zowel de BMW iX3 als de iX mochten rijden, stellen we onze nieuwe duurtester voor: een Volvo C40 Recharge. Een half jaar mag de Zweed zich bewijzen.

XC40 en C40

Mooi merk wel, Volvo. Lekker clean, innovatief in de denkwijze, en snel reagerend op de huidige transitie. En natuurlijk in Chinese handen. Maar laten we de specs van de duurtester eerst eens doornemen. De volledige naam van de C40 luidt: Volvo C40 Recharge Twin Pure Electric Intro Edition, en deze kost welgeteld 56.870,- euro.

duurtest Volvo C40 Recharge

Voordeliger kan ook, als je gaat voor de XC40 Recharge als éénmotorige variant, dan betaal je 44.995,- euro. Daarmee kom je nog precies voor de aankoopsubsidie voor particulieren in aanmerking.

Het verschil tussen de C40 en XC40 is eenvoudig te verklaren, de C40 heeft een aflopende daklijn. Hoe het met de verdere verschillen in afstemming zit, daar gaan we in latere duurtestupdates op in.

Uitrusting en opties

De prijs van de netjes uitgeruste testauto bedraagt 56.870,- euro. Er zitten niet reusachtig veel opties op, hetgeen ook niet hoeft omdat een C40 standaard al lekker in zijn spulletjes zit. Wat is extra: metallic lak (Silver Dawn), 20 inch Black/Diamond Cut wielen met daar omheen all-season banden, een trekhaak met elektrisch inklapbare kogel, en extra getint glas op de achterportieren en de achterruit.

Google Android Automotive OS

Standaard beschikt de C40 over zo’n geweldig Google-aangestuurd multimedia-systeem. Waarom heeft niet elk automerk een samenwerking met Google? We zijn er al even mee aan het stoeien geweest. Hoe beroerd je ook spreekt, het systeem voert de stemopdracht gewoon telkens perfect uit. En koppel je je Google-account aan de Volvo, dan wordt de samenwerking tussen mens en machine alleen maar beter. Zoals bijvoorbeeld vragen stellen, als ‘wie heeft de Grand Prix van Zandvoort in 2021 gewonnen’. En je krijgt keurig antwoord.

Wat vind jij van de C40 of XC40?

Net als bij elke andere e-Drivers.com duurtester vragen we ook ditmaal de ervaringen van gebruikers. Heb je een C40 of een XC40, of overweeg je hem misschien, klim dan in het toetsenbord en een mailtje naar redactie@e-drivers.com.

Hoewel we pas kort rijden in de Volvo zijn we bijzonder tevreden over zijn rijgedrag. Lekker stevig, en niet zwaarlijvig, ondanks het forse wagengewicht van dik twee ton. Zijn actieradius stelt allesbehalve teleur met een kleine 400 kilometer, als je althans in de buurt van de maximum snelheid blijft.

We hebben ook al even kort geprobeerd hoe de Volvo aan een DC-lader scoort. Met een resterende accustatus van iets meer dan 20 procent, tikte de C40 een tijdje de 140 kW aan, hetgeen niet ver van de fabrieksopgave van 151 kW af ligt.

En waar we ook over te spreken zijn: de moddervette 408 pk en 660 Nm aan trekkracht. Het lijkt wat overdreven, zoveel kracht in een midsize SUV, maar we klagen niet. Mochten er consumenten zijn die zoveel pk’s niet nodig hebben; ga dan voor de variant met één motor, die 231 pk levert.

Tekst: Werner Budding

Vorig artikelTesla opent 800e Supercharger-locatie in Europa
Volgend artikelCitroën ë-C4 X: fraaie synthese tussen een hatchback en een SUV

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in