Infineon Technologies ontwikkelt samen met REE Automotive nieuwe duurzame mobiliteitsoplossingen

Infineon Technologies ontwikkelt samen met REE Automotive nieuwe duurzame mobiliteitsoplossingen zoals deze REEcorner

Infineon Technologies, een toonaangevende fabrikant van componenten voor mobiliteitsoplossingen, is een intensieve samenwerking aangegaan met REE Automotive. De twee bedrijven hebben hun gezamenlijke kennis gebundeld om samen verschillende duurzame mobiliteitsoplossingen te ontwikkelen.

Veelzijdige platformtechnologie

We hebben al eerder over de skateboardplatforms van REE geschreven. Hiermee kun je de meest uiteenlopende elektrische voertuigen maken. Niet alleen elektrische bestelwagens maar ook shuttles en robotaxi’s.

Reecorner

Infineon Technologies en REE Automotive hebben samen de REEcorner-technologie ontwikkeld. Daarbij bevinden alle voertuigcomponenten voor het aandrijven en besturen van één wiel zich in één compacte module. REE Automotive kan daarmee volledig vlakke elektrische voertuigplatforms produceren.

Het vlaggenschip van REE is de P7. Deze REE gebruikt vier REEcorner modules waarbij de besturing door middel van x-by-wire technologie gaat. Met dit elektrische platform kan men voertuigen ontwikkelen die naar verluidt een royale binnenruimte bieden voor passagiers, vracht en accu’s. Hiermee kunnen autofabrikanten volgens REE voertuigen bouwen die precies op hun behoeften zijn afgestemd.

Het REE-platform gebruikt naar verluidt 11 microcontrollers om de veiligheid en cyberbeveiliging te verhogen. Dit is een vereiste voor met name de drive-by-wire-technologie. Iedere REEcorner module heeft twee AURIX-microcontrollers die worden gebruikt om de rijfuncties van een voertuig te monitoren en evalueren, zoals het accelereren of remmen. Nog eens twee microcontrollers worden gebruikt als domeincontrollers. Die verzamelen en controleren alle gegevens om de vier REEcorner-modules synchroon te later werken. Nog een andere microcontroller wordt gebruikt voor het beheer van het voertuigchassis.

REEcorner

Samenwerking

Infineon Technologies beschrijft zichzelf als marktleider in de productie van halfgeleiders voor de auto-industrie, “door de breedste productportefeuille van halfgeleiders voor de auto-industrie te combineren met competentie op systeemniveau.” Het bedrijf levert sensoren, microcontrollers en andere componenten zoals halfgeleiders. Infineon Technologies levert componenten zoals magnetische sensoren en meer. Peter Schiefer, President van de Automotive Division van Infineon: “Infineon is een belangrijke voorloper in de mobiliteitstransformatie. De REEcorner-technologie demonstreert de breedte en flexibiliteit van onze hoogwaardige halfgeleidertechnologieën en systeemexpertise. Innovatieve en modulaire EV-platformontwerpen voegen nieuwe opties toe voor zowel gevestigde als opkomende spelers in de industrie om elektromobiliteit verder te versnellen.”

Daniel Barel, medeoprichter en CEO van REE: “REE biedt klanten volledige ontwerpvrijheid om de breedste reeks EV’s en autonome voertuigen voor huidige en toekomstige toepassingen te creëren. Elektrische voertuigen aangedreven door REE zijn erop gericht om klanten aanzienlijke voordelen te bieden, waaronder aanzienlijk lagere Total Cost of Ownership, verbeterde wendbaarheid en veiligheid met x-by-wire besturing en aandrijving en operationele efficiëntie.”

Vorig artikelPorsche Macan krijgt 450 kW onder de motorkap, maar eerste leveringen pas in 2024
Volgend artikelToyota toont voorproefje van compacte, elektrische SUV

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in