Homee-NieuwsIndigo presenteert interessante architectuur én nieuwe personeelsleden

Indigo presenteert interessante architectuur én nieuwe personeelsleden

De CES, vorige week in Las Vegas, was als vanouds ook een podium voor start-ups. Indigo, dat verwacht dat ride-sharing en ride-hailing steeds populairder zal worden, presenteerde er een interessante elektrische architectuur met naafmotoren. Deze is speciaal ontwikkeld voor compacte stadsvoertuigen.

Indigo Flow

Dat platform presenteerde de startup in de vorm van een compacte elektrisch voertuig met de naam Indigo Flow. Men heeft hier twee versies van ontwikkeld. De ‘gewone’ Indigo Flow is bedoeld voor commercieel personenvervoer, zoals bijvoorbeeld een ride-sharingdienst. Er is ook een bestelwagenversie, genaamd Indigo Flow Plus.

Drie zitrijen

Bij beide modellen zit de bestuurder in het midden van het voertuig en heeft daar, omdat er geen motor voor hem zit, veel been- en voetruimte. De bestuurdersstoel kan eventueel meer naar voren worden geschoven om meer laadlengte en volume of ruimte voor de passagiers achter de stoel te creëren. Bij de Flow Plus begint de laadruimte, die gescheiden is van de cockpit, direct achter de bestuurder. In de personenversie is er plaats voor maximaal vijf passagiers. Drie op de tweede zitrij en twee op de derde zitrij. Ze kunnen gemakkelijk in- en uitstappen via schuifdeuren aan beide zijden.

‘Robotwielen’

Will Graylin, CEO van Indigo: “Indigo heeft ‘robotwielen’ uitgevonden, die meer ruimte en comfort bieden voor kleine elektrische stadsvoertuigen.” Het is overigens niet bepaald de voordeligste manier om een elektrisch platform te bouwen, maar het biedt wel de nodige voordelen. Omdat er zich geen enkele motor of andere aandrijfcomponent tussen de wielen bevindt, is er een geheel vlakke vloer. Dat biedt extra veel ruimte en nagenoeg onbeperkte mogelijkheden voor de ontwerpers. En het biedt ook veel praktische gebruiksmogelijkheden.

Graylin vervolgt:   “De actieve vering in elk wiel zorgt voor een geweldige rit tegen een betaalbare prijs waar mensen van zullen houden.”

Efficiëntie verbeteren

Naast het wielnaafconcept is Indigo bezig om een maximale efficiëntie te realiseren met een minimaal gebruik van hulpbronnen. Dit wil men onder anderen doen met speciale lichtgewicht constructies en een verregaand geoptimaliseerde aerodynamica. Helaas zijn de Flow en Flow Plus nog slechts studies. Indigo vertelde niet over een eventuele productie, laat staan een datum voor de marktintroductie.

Nieuw personeelsleden

Tijdens de presentatie van de Flow maakte Indigo ook bekend enkele interessante nieuwe personeelsleden aan te hebben genomen. Zo is Volker Kaese, voormalig hoofd Innovation Product Management bij Audi, nu Chief Technology Officer bij Indigo. Deze verklaarde dat hij ernaar uitziet om bij Indigo “de grootst mogelijke impact te hebben op de rijervaring en het milieu”.

Kaese is een bekende aanjagers van innovatieve concepten. Hij leidde bij de VW Group onder meer de ontwikkeling van de Volkswagen XL1 met één liter cilinderinhoud en de Audi e-tron showcars. Hij brengt meer dan 20 jaar ervaring in voertuiginnovatie -en ontwikkeling mee naar Indigo. Hij vertelde het volgende over de Indigo Flow: “Van het ruimtelijke interieur tot de schuifdeuren, de Indigo Flow zal chauffeurs in staat stellen hun werk efficiënter te doen. Uiteindelijk kunnen ze meer verdienen terwijl ze goed doen voor de planeet.”

Ook is Eric Obers aangesteld als een van de ontwerpers van de Flow. Hij was ooit hoofd design bij Porsche en Lucid. Obers wordt bijgestaan door Hugh Robinson, die eveneens bij Porsche en bij GM werkte.

Gerelateerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Stem op de EV van het jaar 2022

Welke EV is volgens jou de EV van het jaar 2022? Breng jouw stem uit en maak kans op € 1.000 gratis laadtegoed.

Klik hier om jouw stem uit te brengen

- Advertisment -

e-Nieuws

Japanse wetenschappers ontwikkelen lithiumaccu met veel hogere energiedichtheid

Dat de huidige Li-Ion accu’s hun langste tijd hebben gehad, dat moge duidelijk zijn. Toch zullen we het nog een tijdje met deze accu’s – en met LFP-accu’s – moeten doen. De ‘solid-state’ en ‘grafeen’ accu’s laten nog even op zich wachten. Japanse wetenschappers introduceren nu een lithium-lucht accu.

e-Videos