zondag, 7 augustus, 2022
Meer...
  Homee-NieuwsIndigo presenteert interessante architectuur én nieuwe personeelsleden

  Indigo presenteert interessante architectuur én nieuwe personeelsleden

  De CES, vorige week in Las Vegas, was als vanouds ook een podium voor start-ups. Indigo, dat verwacht dat ride-sharing en ride-hailing steeds populairder zal worden, presenteerde er een interessante elektrische architectuur met naafmotoren. Deze is speciaal ontwikkeld voor compacte stadsvoertuigen.

  Indigo Flow

  Dat platform presenteerde de startup in de vorm van een compacte elektrisch voertuig met de naam Indigo Flow. Men heeft hier twee versies van ontwikkeld. De ‘gewone’ Indigo Flow is bedoeld voor commercieel personenvervoer, zoals bijvoorbeeld een ride-sharingdienst. Er is ook een bestelwagenversie, genaamd Indigo Flow Plus.

  Drie zitrijen

  Bij beide modellen zit de bestuurder in het midden van het voertuig en heeft daar, omdat er geen motor voor hem zit, veel been- en voetruimte. De bestuurdersstoel kan eventueel meer naar voren worden geschoven om meer laadlengte en volume of ruimte voor de passagiers achter de stoel te creëren. Bij de Flow Plus begint de laadruimte, die gescheiden is van de cockpit, direct achter de bestuurder. In de personenversie is er plaats voor maximaal vijf passagiers. Drie op de tweede zitrij en twee op de derde zitrij. Ze kunnen gemakkelijk in- en uitstappen via schuifdeuren aan beide zijden.

  ‘Robotwielen’

  Will Graylin, CEO van Indigo: “Indigo heeft ‘robotwielen’ uitgevonden, die meer ruimte en comfort bieden voor kleine elektrische stadsvoertuigen.” Het is overigens niet bepaald de voordeligste manier om een elektrisch platform te bouwen, maar het biedt wel de nodige voordelen. Omdat er zich geen enkele motor of andere aandrijfcomponent tussen de wielen bevindt, is er een geheel vlakke vloer. Dat biedt extra veel ruimte en nagenoeg onbeperkte mogelijkheden voor de ontwerpers. En het biedt ook veel praktische gebruiksmogelijkheden.

  Graylin vervolgt:   “De actieve vering in elk wiel zorgt voor een geweldige rit tegen een betaalbare prijs waar mensen van zullen houden.”

  Efficiëntie verbeteren

  Naast het wielnaafconcept is Indigo bezig om een maximale efficiëntie te realiseren met een minimaal gebruik van hulpbronnen. Dit wil men onder anderen doen met speciale lichtgewicht constructies en een verregaand geoptimaliseerde aerodynamica. Helaas zijn de Flow en Flow Plus nog slechts studies. Indigo vertelde niet over een eventuele productie, laat staan een datum voor de marktintroductie.

  Nieuw personeelsleden

  Tijdens de presentatie van de Flow maakte Indigo ook bekend enkele interessante nieuwe personeelsleden aan te hebben genomen. Zo is Volker Kaese, voormalig hoofd Innovation Product Management bij Audi, nu Chief Technology Officer bij Indigo. Deze verklaarde dat hij ernaar uitziet om bij Indigo “de grootst mogelijke impact te hebben op de rijervaring en het milieu”.

  Kaese is een bekende aanjagers van innovatieve concepten. Hij leidde bij de VW Group onder meer de ontwikkeling van de Volkswagen XL1 met één liter cilinderinhoud en de Audi e-tron showcars. Hij brengt meer dan 20 jaar ervaring in voertuiginnovatie -en ontwikkeling mee naar Indigo. Hij vertelde het volgende over de Indigo Flow: “Van het ruimtelijke interieur tot de schuifdeuren, de Indigo Flow zal chauffeurs in staat stellen hun werk efficiënter te doen. Uiteindelijk kunnen ze meer verdienen terwijl ze goed doen voor de planeet.”

  Ook is Eric Obers aangesteld als een van de ontwerpers van de Flow. Hij was ooit hoofd design bij Porsche en Lucid. Obers wordt bijgestaan door Hugh Robinson, die eveneens bij Porsche en bij GM werkte.

  Gerelateerd

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  - Advertisment -

  e-Nieuws

  Nooit meer een lekke band met de Michelin X Tweel

  Iedere fietser heeft wel eens een lekke band gehad. Dit ongemak behoort nu tot het verleden, want Michelin komt met een nieuw soort band, dat niet lek te krijgen is. Speciaal voor cargobikes, dus ideaal voor een probleemloze pakket- en maaltijdbezorging.

  e-Videos