Hyundai 45 conceptmodel IAA 2019

Hyundai toont nieuw conceptmodel op IAA

Op de grote autobeurzen staan vaak de meest prachtige conceptmodellen. Dat geldt ook voor de IAA in Frankfurt, die medio komende maand plaatsvindt. Daar kunnen we onder meer de Hyunda ’45’ bewonderen, waarmee het Koreaanse automerk haar toekomstvisie op design laat zien.

“Sensuous Sportiness”

Uiteraard is dit conceptmodel volledig elektrisch aangedreven. Het model is een soort van symbolische verwijzing naar het ontwerp voor toekomstige elektrische modellen van Hyundai. Enerzijds illustreert de conceptauto de vooruitstrevende designrichting, anderzijds hebben de ontwerpers geprobeerd om de Hyundai’s designtaal volgens het thema “Sensuous Sportiness” in het ontwerp van dit model te verwerken. Sensuous staat voor “sensueel”, oftewel de emotionele waarde die klanten ervaren door design. Sportiness staat uiteraard voor “sportiviteit” en de toepassing daarvan in de innovatieve mobiliteitsoplossingen van Hyundai.

Wereldpremière

Tot nu toe heeft Hyundai alleen een afbeelding van de achterzijde van het nieuwe conceptmodel laten zien. Wie de auto in levende lijve wil zien, zal toch naar Frankfurt moeten gaan. De wereldpremière van de Hyundai 『45』 vindt plaats op 10 september om 9.25 uur in hal 11 van de IAA in Frankfurt.

Hyundai Pony

Wie herinnert zich nog de Hyundai Pony? Deze auto werd in 1975 uitgebracht, dus zo’n 45 jaar geleden. De Hyundai Pony 45 was de eerste in grote aantallen gebouwde Koreaanse auto welke over bijna de hele wereld werd verkocht en daarmee de basis legde voor het huidige succes van de Koreaanse autofabrikant. De naam van het nieuwe conceptmodel ontleent zich aan dit historische feit.

“Style Set Free”

Er is op de stand van Hyundai uiteraard nog meer te zien. Hyundai toont er toekomstige innovaties op het gebied van technologie in auto’s en de integratie ervan in het dagelijks leven. Met de strategie “Style Set Free” illustreert Hyundai een gepersonaliseerde in-car customer experience voor de toekomstige elektrische modellen van het merk.

Racewagen

Ook kunnen we op de IAA de eerste volledig elektrische racewagen van bewonderen. Deze zal overigens in het Duitse Alzenau worden geassembleerd en een nieuw tijdperk voor Hyundai Motorsport inluiden. Verdere details over deze racewagen zijn nog niet beschikbaar.

Kona en Ioniq

Natuurlijk kunnen we op de stand van Hyundai ook de nieuwste uitvoeringen van populaire elektrische modellen zoals de Kona en Ioniq bekijken.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven