Hyundai onthult oplaadsysteem op zonne-energie

Hyundai heeft een plan gepresenteerd om zonne-energie te gebruiken voor toekomstige geselecteerde elektrisch aangedreven auto’s. Zonnepanelen worden verwerkt in het dak of de motorkap om de elektrische aandrijflijn te ondersteunen. De extra energie van de zonnepanelen draagt bij aan een lager brandstofverbruik, een lagere CO2-uitstoot en een grotere actieradius.

Hyundai ontwikkelt nu drie verschillende oplaadsystemen die gebruikmaken van zonne-energie: een siliconen zonnepaneel, een semi-transparant zonnepaneel en lichtgewicht flexibele zonnecellen. Het siliconen zonnepaneel is bevestigd op het dak en laadt per dag 30 tot 60 procent van de batterij op. Het semi-transparante zonnepaneel is uniek op een auto met verbrandingsmotor en kan tevens dienstdoen als panoramisch schuifdak. De flexibele zonnecellen past Hyundai toe in de motorkap of het dak van een auto om zo de batterij maximaal op te laden.

Het oplaadsysteem bestaat uit een zonnepaneel, een regulator en een batterij. Het zonnepaneel zet het licht om in elektriciteit om de batterij op te laden. Een zonnepaneel met een vermogen van 100 watt produceert in de volle zon 100 Wh elektrische energie. Maximum Power Point Tracking (MPPT) controleert de maximumspanning en vertaalt dit naar een bruikbaar voltage om de batterij op te laden.

‘In de toekomst verzorgen verschillende elektrische systemen de energietoevoer in auto’s. Dit transformeert de auto’s tot rijdende energiecentrales die actief stroom opwekken’, zegt Jeong-Gil Park, Executive Vice President Engineering Design Division van Hyundai. ‘De auto verandert van een energieverbruiker in een energieopwekker.’ Hyundai implementeert de eerste generatie oplaadsystemen op zonne-energie vanaf 2019 in een geselecteerd aantal modellen. Hyundai is momenteel marktleider op het gebied van elektrisch rijden. Met de volledig elektrisch aangedreven KONA Electric en IONIQ Electric en de waterstofauto NEXO heeft Hyundai drie uitgesproken duurzame modellen.

Vorig artikelVandebron en Nissan samen elektrisch op weg
Volgend artikelHyundai start strategische samenwerking met Vodafone

1 REACTIE

  1. Leuk artikel Maarten maar ik heb toch wat aanmerkingen op je veronderstellingen.
    Met groene stroom je auto op laden is een nobel streven maar in praktijk nagenoeg onmogelijk. Neem nou Amsterdam, Nuon zegt dat je daar altijd met 100%groene stroom aan het laden bent (https://www.vattenfall.nl/producten/elektrisch-rijden/openbare-laadpaal/),voor zover ik weet kan je een laadpaal niet direct op een windmolen aansluiten en is de laadpaal gewoon op het energienet aangesloten. Op dit moment is het aandeel uit zon en wind in 2019 14,1% (https://twitter.com/BM_Visser/status/1191640376362328064). Daarnaast geef je aan dat je via een laadpas groene kWh’s kan laden, dit kan niet want de laadpaal exploitant levert de stroom. De truc die hierbij gebruikt wordt is groene stroomcertificaten uit het buitenland te kopen om zo de consument een groen gevoel te geven (niet echt groen he?). Meer info hoe dit werkt https://www.wisenederland.nl/groene-stroom/zo-werkt-de-handel-groene-stroom Ik zeg niet dat die bedrijven verkeerd bezig zijn maardubbel-groen??  laten we het wel eerlijk vertellen!

    Verder goed verhaal en ik ben voor EV 130 en ICE 100 🙂

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in